- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Там, де народжується нове життя

Posted By Модератор On 24.12.2010 @ 15:22 In Новини | No Comments

Прикарпатський меценат Юрій Дерев’янко Надвірнянський пологовий будинок поповнив потрібним обладнанням. Апарат для штучної вентиляції легень під час проведення операцій був вкрай необхідним. Щороку, кажуть медики, тут проводять близько 130 великих та 400 малих операцій. Без такої техніки доводилося дуже важко. Адже нерідко породіль транспортують із району до обласного центру, тому, аби виміряти показники, потрібні були не одні руки.

Михайло Озарук, лікар-анестезіолог, розповів, що даний апарат працює як від мережі, так і в автономному режимі, що є дуже важливо, адже непередбачувані ситуації можуть трапитись завжди. Акумулятор дозволяє працювати апаратові впродовж чотирьох годин. Цього достатньо, щоб підтримувати організм жінки під час операції чи транспортування її до обласного центру. Також апарат вентиляції легень дає змогу в мінімальний час отримати потрібні показники.

Зараз у пологовому будинку тривають ремонтні роботи одного з корпусів. Кошти на це виділяє обласна та районна влада. Тому забезпечення лікарні обладнанням фінансують за залишковим принципом. Завдяки під­трим­ці мецената Надвір­нянський пологовий будинок може функціонувати повно­цінно. Юрій Дерев’янко запевняє, що як депутат обласної ради всіляко підтримуватиме рідний район.

Надвірнянському пологовому будинку Дерев’янко допомагає не вперше. До дня захисту дітей з доброї руки мецената заклад отримав інкубатор для новонароджених.

І знову у дитсадочку тепло

Через холод у дитсадочку села Фитьків ледь не зірвалося свято Миколая та Новорічний ранок. Найбільше діти тішилися тим, що їхній дошкільний заклад після майже тижневої перерви запрацював. Причина такої перерви – збої у роботі старого газ-котла.

Повернути тепло у дошкільний заклад вдалося за підтримки депутатів обласної ради та благодійного фонду Юрія Дерев’янка. Володимир Хопта та Юрій Дерев’янко оперативно зреагували на звернення сільського голови Марії Дмитрук та в найкоротші терміни закупили новий котел. Гроші тут не головне, найцінніше, кажуть меценати, щирі посмішки дітей і те, що заплановані й такі очікувані для малят свята відбулися.

На знак вдячності Юрію Дерев’янку подарували оберіг як символ здоров’я, довголіття та багатства.

Батьківська любов – вихованцям інтернату

Ці діти потребують не стільки подарунків, як батьківської любові та тепла. У Микуличинському інтернаті зростає більше 80-ти вихованців із вадами розумового розвитку. Є тут сироти, інваліди, однак, більшість із цих малюків із соці­ально-нестабільних сімей. Цей заклад став для них другою до­мів­кою, бо тут вони перебувають цілодобово. Нещодавно у дітей та керівників школи-інтернату відбулось особливе свято – на її території урочисто відкрили капличку.

Степан Северилов, директор Микуличинської спе­ціальної загальноосвітньої школи-інтернату, каже, що ця капличка є дуже важливою для дітей, для учителів і вихователів.

Звели каплицю за кошти меценатів. Серед них – прикарпатський благодійник Юрій Дерев’янко. До дня Святого Миколая хотілося не лише привезти дітям подарунки, але й допомогти в облаштуванні цього маленького духовного Храму. Та най­більше, переконаний Юрій Дерев’янко, ці малюки ті­шаться тим, що хоча б у переддень святого Миколая відчули любов, підтримку та увагу до себе небайдужих людей. Адже для будь-якої дитини увага понад усе.

Представники Фонду вручили кожному вихованцю подарунок. А опісля відбувся святковий концерт.

Попри святковий настрій керівники інтернату розпо­віли Юрію Дерев’янку і про насущні проблеми та пер­спективи закладу. Сподіваються, що за підтримки обласної влади та меценатів їх вдасться вирішити.

Ганна КАЗЮК.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2010/12/tam-de-narodzhujetsya-nove-zhyttya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.