- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У новорічну ніч проллється зоряний дощ

Posted By Модератор On 31.12.2010 @ 12:06 In Новини,Свята,Тема дня,Україна | 1 Comment

[1]

Перше у 2011 році небесне «шоу» розпочнеться у новорічну ніч. Приблизно опівночі на Землю проллється зоряний дощ – почнеться дія

метеорного потоку Квадрантіди.

Спостерігати зорепад можна буде до 5 січня. Протягом цього часу можна буде побачити понад 120-150 яскравих падаючих зірок на годину. Метеорний потік має бути видно добре, оскільки Місяця в цей період практично не буде, повідомляє ТСН [2].

Очікувані ж великі сплески метеорних потоків Драконіди (максимум 10 жовтня) і Леоніди (максимум 18 листопада) спостерігати не вдасться – вони пройдуть дуже близько до повного місяця.

А 4 січня відбудеться перше у 2011 році сонячне затемнення, спостерігати за яким зможуть і жителі України. Ще одне затемнення станеться 2 червня. А наступні, 1 липня і 25 листопада, будуть помітні лише у Південній півкулі Землі.

У 2011 році на небі будуть видні усі планети. Особливо добре Меркурій спостерігатиметься увечері наприкінці березня, а вранці – у вересні та грудні. Що стосується Венери, то вона блищатиме на небі в ранкові години весь січень. Потім Венера піде і з’явиться тільки в грудні ввечері. Марс буде видно з липня і до кінця року, в цей період він увійде в сузір’я Львів. За Юпітером спостерігайте вечорами аж до березня, яскравіше він не виднітиметься. Потім з’явиться на небосхилі в період з серпня по грудень.

Цього року Сатурн було погано видно, його кільця ледь блищали. У 2011-му він вигідно повернеться і покаже свої кільця, які можна буде розгледіти навіть у бінокль. Сатурн буде видно всю зиму і весну, а вечорами – тільки до кінця липня.


1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "У новорічну ніч проллється зоряний дощ"

#1 Comment By координаційна рада On 31.12.2010 @ 19:54

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Новорічних та Різдв’яних с’вят. Нехай будуть Богом благословенні Ваші дії на користь громади Надвірнянщини.
Голова ГПР Надвірнянщини Ярослав Лесюк
Секретар Михайло Андрійович


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2010/12/u-novorichnu-nich-prolljetsya-zoryanyj-dosch/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2010/12/bezymyannyy_13_250x200.jpg

[2] ТСН: http://tsn.ua/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.