- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Олександр Сич привітав із 20-річчям пластунів у Білих Ославах

Posted By Модератор On 18.02.2011 @ 12:02 In Влада,Духовність,Здоров`я,Новини,Тема дня | No Comments

[1]

13 лютого станиця Білі Ослави святкувала 20-у річницю від дня свого заснування, а також цього
дня відбулась посвята курінного прапора та
хоругви 101-го куреня ім. Назарія Яремчука.

На цю урочисту подію приїхали представники районної та обласної влади: голова обласної ради Олександр Сич, начальник відділу забезпечення діяльності керівництва ОДА Тамара Лейбюк, начальник управління культури ОДА Володимир Федорак, депутат обласної ради Ігор Шевчук, головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спор­ту РДА Тарас Дем’янчук, начальник відділу освіти РДА, депутат районної ради Михайло Винник, директор школи Степан Івасюк, сільський голова Микола Щерб’юк, також поважними гостями були пластуни з Івано-Франківська. Заступники голови районної ради Іван Степник та Ігор Писклинець вручили подяки і грамоти районної ради та РДА виховникам за вагомий внесок у розвиток пластового руху та з нагоди 20-ї річниці пластової станиці. Вони від­значили важливість поширення пластового руху, запевнили юних патріотів, що районна влада і надалі під­три­муватиме пластунів у Над­вірнянщині.

[2]

Білоославські пластуни з почесними гостями свого ювілею (у другому ряді) – головою обласної ради Олександром СИЧЕМ, заступниками голови районної ради Іваном СТЕПНИКОМ та Ігорем ПИСКЛИНЦЕМ, депутатом районної ради Михайлом ВИННИКОМ, сільським головою Миколою ЩЕРБ`ЮКОМ, директором школи Степаном ІВАСЮКОМ

Щоб наблизити цю подію, пластуни Білоославської станиці приклали немало зусиль. Адже, пройшли 20 довгих років пластування і таборування,  багато чого навчилися. До створення Пласту в Білих Ославах великою мірою доклався учитель Богдан Бойко, а згодом пластунський рух у селі розвивався під орудою учительки хімії місцевої школи Лесі Бойко, яка сьогодні є зв`язковою 101-го куреня імені Назарія Яремчука, та учителя Василя Дідика.

Урочистості складалися з трьох частин. Спочатку відбулась посвята курінного прапора у греко-католицькому храмі священиками УГКЦ та УПЦ КП, друга частина у приміщенні школи – презентація станиці, а також пластова розколяда, проведена наймолодшими пластунами.

Не обійшлося і без подарунків. Поважні гості приїхали не з порожніми руками. Тепер пластуни Білих Ослав мають свій фотоапарат, багато літератури на різну тематику, а також начальник відділу освіти Михайло Виник пообіцяв придбати відеокамеру. Навіть, фуршетне вкраплення сприяло спогадам, враженням, побажанням, пластовим новим висотам, які обов`язково осягнемо.

Приємно, що незважаючи на зайнятість, прийшли і колишні активісті ПЛАСТу.

Марія ЛЕВИЦЬКА,

старша пластунка, студентка факультету журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка. Світлини автора.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/02/oleksandr-sych-pryvitav-iz-20-richchyam-plastuniv-u-bilyh-oslavah/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/02/066.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/02/254.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.