- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Працювати на випередження

Posted By Модератор On 04.03.2011 @ 15:58 In Економіка,Новини,Політика | No Comments

Вже починаємо готуватися до Великодніх свят, а Різдвяні передзвони ще й досі відлунюють у нашій душі. Так відчувалося під час роботи сьомої сесії Надвірнянської міської ради 24 лютого ц. р., коли на її початку Надвірнянський міський голова від імені громади міста адресував слова вдячності за проведену в Соборі Благовіщення Пресвятої Діви Марії розколяду учасникам фестивалю коляд «На Рождество…» і, зокрема, його ініціаторові, керівникові хору «Феліціо», депутатові міської ради Наталії Байдак, а також усім спонсорам. Ці заходи відроджують нашу духовність, залучаючи до примноження національних традицій молодь міста, зазначив Зіновій Андрійович.

Керівник самоврядного органу м. Надвірна проаналізував темп робіт, що назріли нині на порядку денному життя міста. Тривають нещодавно розпочаті протипаводкові заходи в зоні відпочинку. Як відомо, ця ще донедавна мальовнича місцина чи не най­більше потерпіла від двох сти­хійних лих, а загальне фінансування усіх відновлювальних робіт тут сягає 6 млн. грн. Проте ліквідувати наслідки повеней 2008 і 2010 років влада міста й району вирішила господарським методом. Скажімо, потужний «Наф­то­хі­мік…» виділив 10 тис. тонн дизельного пального; 15 тис. тонн негабаритного каменю пообіцяли в КНК «Нерудник». Робітникам, котрі зводитимуть 450-мет­рову захисну дамбу на березі Бистриці з метою захисту райцентру від води. Оплату за виконані роботи з бюджету області гарантував голова обласної ради.

За уточненими даними Зіновія Андрійовича, спору­дження такого важливого укріплення розпочнеться від водозабору і завершиться напроти другої сітки. Загалом територія 1-го підйому «Водоканалу» представляє собою стратегічний об`єкт, де розміщені 9 артезіанських свердловин, чотирьом з яких загрожує підтоплення, оскільки вони знаходяться безпосередньо біля річкового русла.

Депутатський корпус також поінформовано про критичну ситуацію на КП «Надвірнаводоканал», зумовлену об`єктивними причинами, зокрема, зростанням цін на складові чинники водопостачання й каналізаційних мереж. Керівник міста назвав три варіанти виходу «водо­каналів­ців» із кризи: пошуки нових ресурсів для зменшення витрат на електроенергію, що полягають у встановленні на території першого підйому 10 вітрогенераторів; доведення тарифів на водопостачання і водовідведення до економічно обгрунтованих; під­трим­ка дотацією  місцевих бю­дже­тів. Врешті-решт домовились заслухати адміністрацію цього комунального підпри­ємтсва на найближчих засіданнях депутатських ко­місій і сесії, щоб прийняти най­оптимальніше рішення з його порятунку.

Міський голова у своєму традиційному виступі торкнувся й широкого пласту інших питань господарської діяльності. Проте всіх їх об`єд­нував один принцип роботи, озвучений Зіновієм Андрійовичем – працювати на випередження, що засвідчує готовність міської влади спіль­но з територіальною громадою розв`язувати складні питання сьогодення.

* * *

Депутати обрали головою постійної комісії міської ради з питань екології, охорони нав­колишнього середовища та користування природними ресурсами голову фракції ГО «Свобода» у міській раді Володимира Гринішака.

* * *

Внесені зміни у два минулорічні рішення «Про визнання особи для організації і проведення діяльності із забезпечення паркування транспорт­них засобів та відведення платного паркування», згідно з якими відведено місця для паркування інвалідів.

* * *

З метою збільшення дохідної частини бюджету запропоновано переглянути розмір оренд­ної плати за користування земельними ділянками в м. Надвірна з НГВУ «Надвір­нанафтогаз» та Прикарпатським УБР «ВАТ «Укрнафта» у бік їх збільшення (до 12 від­сотків).

* * *

Конкретні рішення прийнято з питань затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок і технічних документів із землеустрою тощо. Чимало проблем депутати обговорили в частині «Різне».

Леся ДУТЧАК

«Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/03/pratsyuvaty-na-vyperedzhennya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.