- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Рецепти від Ілони

Posted By Модератор On 04.03.2011 @ 15:41 In Смачного! | No Comments

Наближається Великий піст, під час якого ми повинні утримуватися від шкідливих звичок, продуктів тваринного походження, щоб тілесно і духовно очиститися. Та незважаючи на багато обмежень у їжі, піст може бути досить-таки смачним і корисним. Пропоную Вам рецепти смачних пісних страв.

Плов із грибами

Сушені гриби (будь-які) – 60 г., рис – неповні 2 склянки, вода – 2 склянки, соняш. олія – 100 г., 2 середні цибулини, 2 моркви, сіль, перець горош.

Гриби залити окропом і нехай наст. 30 хв., відварити (1 год) і порізати соломкою. У сотейнику обсмажити до легкого золотавого кольору цибулю з морквою, порізані соломкою;  додати гриби, висипати промитий рис, посолити, кинути перець, залити окропом і варити до готовності.

Запечений короп

2-3 коропа, сіль, суміш духмяного, чорного, білого, червоного мелених пер­ців, зелень кропу, петрушки (за бажанням), 1 лимон, 3-4 ст. л. олії, фольга.

Рибу добре чистимо від луски і нутрощів, промиваємо, ззовні і всередині натираємо сіллю, сумішшю перців, збризкуємо олією, соком пів-лимона і загортаємо у фольгу, змащену олією. Печемо близько 40 хв. Щоб риба зарум`янилась, потрібно відкрити фольгу і запікати ще 10-15 хв. Готову посипаємо зеленню і прикрашаємо пів-лимоном. На гарнір можна подати смажену картоплю.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/03/retsepty-vid-ilony-2/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.