- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Уряд знайде гроші на 20-відсоткову надбавку педагогам

Posted By Модератор On 28.03.2011 @ 12:10 In Влада,Економіка,Новини,Тема дня | No Comments

[1]

22 березня ц. р. під стінами Кабінету Міністрів України відбулася акція протесту освітян із вимогою «скоротити розрив між зарплатою пра­цівника першого тарифного розряду і законодавчо встановленою мінімальною заробітною платою».

Сьогодні тариф першого розряду – 613 грн., а рівень мінімальної зарплати – 941 грн. Профспілки освіти держави вимагають від Уряду зрівняти дані показники, ос­кільки перші сім розрядів отримують однакові заробітні плати. Окрім того, працівники сфери освіти домагалися також підвищення їм заробіт­ної плати на 20 відсотків. Це стосується не лише вчителів, а також й інших працівників галузі.

Участь у цій акції взяв і Надвірнянський райком проф­спілки працівників освіти і науки, очолюваний Яремою Гладуном. У складі делегації вчительства Івано-Франківщини на протест виїжджали два представники нашого ра­йону. Це голова профспілкової організації райцентру дитячої творчості Мирослава Федьків та член профспілки, учителька Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 Розалія Гладун.

Область у Києві на акції протесту представляло майже півсотні освітян на чолі з головою обкому профспілки працівників освіти і науки Мирославом Габораком, по 2-4 педагоги від кожного району та обласного центру.

До вимог учительства України прислухалися в Каб­міні. На засіданні Кабінету Міністрів України 23 березня ц. р. встановлено 20-відсоткову надбавку всім педагогічним працівникам «за престиж­ність праці». Зараз її отримують лише шкільні вчи­телі.

Прем`єр-міністр України Микола Азаров різко висловився на адресу міністра ос­віти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. «Вчорашнє пікетування Камбіну вчителями – доказ безвідповідальності профільного мі­ністра та місцевих адміністрацій, які фінансують освітні установи, сказав Азаров, дивлячись на Табачника. – Чому ви чекали протестів людей найблагороднішої професії, до яких ми повинні ставитися з повагою і увагою?»

Не дочекавшись відповіді міністра, Прем`єр продовжив: «Я вкрай незадоволений, Дмитре Володимировичу, тим, що ви виявилися нездатними вирішити це питання вчасно і без конфліктів – ви, навіть, не вийшли до вчителів, не знайшли необхідних слів для своїх людей. Роблю вам суворе попередження».

Підвищення окладів торкнеться 350 тис. чоловік, а на його фінансування у 2011 р. потрібно скерувати 367,2 млн. грн. Та Уряд поки що не знає, де взяти гроші на 20-відсоткову надбавку педагогам.

Вл. інф.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/03/uryad-znajde-hroshi-na-20-vidsotkovu-nadbavku-pedahoham/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/03/kabmin.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.