- Народна Воля - http://volya.if.ua -

СБУ вилучила 14 тисяч літрів нелегального спирту

Posted By Модератор On 29.04.2011 @ 15:08 In Кримінал | No Comments

Напередодні Великодніх свят співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області лік­відували два канали нелегального постачання в область етилового спирту та припинили діяль­ність злочинних груп, що налагодили протиправний «бізнес» у цій сфері.

Вилучено понад 11 тонн спирту (14 тисяч літрів), арештовано 4 вантажні автомобілі, викрито склади та інші господарські приміщення, де зберігалася та розливалася нелегальна продукція.

21 квітня ц. р. на під’їзді до Іва­но-Франківська затримано вантажний автомобіль, в якому перевозили 9,2 тисячі літрів спирту в 40 пластикових діжках на один із «перевалочних складів», звідки він мав дрібно-гуртовими партіями у 500-1000 літрів надій­ти до виробників алкогольного фальсифікату.  Того ж дня у смт. Богородчани викрито три таких склади.  Раніше, 30 березня ц.р., на околиці Івано-Франківська за­тримали два автомобілі, з яких вилучили 21 пластикову 230-літрову діжку.

Матеріали про злочинну ді­яль­ність скеровано до головного відділу податкової міліції державної податкової інспекції в м. Івано-Франківську. За цими фактами порушено кримінальну справу.

Незаконно збували спецтехзасоби

[1]

Управління СБУ в Івано-Франків­ській області фіксує зростання кіль­кості випадків незаконного придбання та збуту спеціальних технічних за­собів негласного отримання інформації.

Незаконна відеозйомка та прослуховування порушують основне гарантоване Конституцією право людини на невтручання в особисте життя. Винятки можуть бути встановлені лише судом з метою запобігти злочинові чи з’ясувати істину під час розслідування кримінальної справи, якщо іншими способами одержати інформацію неможливо.

Управління СБУ в області порушило кримінальну справу за ст. 359 Кримінального кодексу України стосовно приватного під­приємця з Івано-Франківська, який продавав спецтехзасоби негласного отримання інформації у власному магазині, не маючи від­повідної ліцензії на цю діяльність. Вилучили у нього 4 кулькові ручки із вмонтованими мініатюрними відеокамерами та 26 дротових мік­­рофонів з підсилювачем.

Житель Коломиї налагодив конт­рабанду таких засобів із-за кордону. Мініатюрні відеокамери з USB-портами, замасковані під кулькову ручку, брелок для клю­чів від автомобіля, запальничку, чоловічий годинник, а також засіб дистанційного прослуховування GSM-мікрофон – такий асортимент товарів був незаконно переміщений ним в Україну для подальшого збу­ту. Кримінальну справу стосовно нього порушено за двома статтями ККУ.

Зараз обидві кримінальні справи передано до суду. На розслідуванні – інша кримінальна справа про вчинення подібних злочинів.

СБУ звертає увагу громадян на те, що відповідно до Закону Укра­їни «Про оперативно-розшукову діяль­ність», використання спе­ціальних технічних засобів в Україні дозво­лено тільки оперативним підрозділам. Розробляти, виготовляти і реалізовувати такі засоби для цих підрозділів можуть лише суб’єкти, які отримали від­повідну ліцензію.

Незаконні придбання, збут або використання названих засобів  тягнуть за собою покарання від значного штрафу (60 тис. грн.) до позбавлення волі до 10 років (якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам чи інтересам громадян, держави або юридичних осіб). Контрабанду, тобто незаконне їх переміщення, карають позбавленням волі від 3 до 7 років.

Прес-група Управління СБУ в Івано-Франківській області.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/04/sbu-vyluchyla-14-tysyach-litriv-nelehalnoho-spyrtu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/04/IMG_5150.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.