- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Арсеній Яценюк закликає оголосити 22 червня Днем спільної молитви за всіх українців, загиблих у Другій світовій війні

Posted By Модератор On 21.06.2011 @ 10:19 In Духовність,Політика | No Comments

Лідер «Фронту Змін» пропонує у 70-ту річницю початку Другої світової війни провести поминальну молитву із залученням всіх українських церков.

Напередодні 22 червня – 70-ї річ­ниці вторгнення фашистів на територію колишнього СРСР, до складу якого входила Україна, – лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк виступив з ініціативою оголосити цей день Днем національного примирення та спільної молитви за загиблих під час Другої світової війни.

«День Перемоги 9 травня перетворили в день поразки Української держави. 22 червня виповнюється 70 років від того дня, коли для мільйонів укра­їнців почалася найстрашніша у люд­ській історії війна. Ще для мільйонів європейців ця війна почалася майже на два роки раніше. Навіть через сімдесят років рани війни лишаються незагоєними. Саме тому дуже важливо, згадуючи війну, говорити не тільки про подвиг, а й про трагедію мільйонів сімей. Говорити про це, не завдаваючи болю іншим. Єдиний шлях – це спільна молитва, до якої наша політична сила запрошує представників всіх українських церков», наголосив Яценюк.

Пам’ять про загиблих, про страждання тих, хто вижив і пережив найжахливішу війну людства, не менш важлива, ніж військовий подвиг і звитяга. Радянська влада говорила перш за все про подвиг, щоб затьмарити злочини ре­пресій, щоб вимагати від людей і надалі вмирати за сумнівні радянські ідеали. Хоча вся Європа сприймає другу світову війну насамперед через призму пережитих її народами страждань. Це важливо, аби фашизм і нацизм не пов­торилися в майбутньому в жодній фор­мі. Війни минулого не повинні роз’єднувати сучасників.

25 травня ц. р. народні депутати України Арсеній Яценюк та Микола Мартиненко зареєстрували у Верховній Раді законопроект, яким пропонують скасувати закон про червоний прапор, оскільки його ухвалення призвело до значного підвищення суспільної напруги і збурень в українському суспільстві, посилення його розколу за політичними ознаками.

«Після підписання президентом України 20 травня цього закону, в кожну пам’ятну дату з історії Другої світової війни в Україні виникатимуть загрози нових, ще масштабніших конфліктів. У небезпеці опиниться здоров’я і життя людей, громадський спокій і правопорядок», – йдеться в пояснювальній записці.

Радикально налаштовані політичні сили уже анонсують 22 червня нові розкольницькі акції. «Фронт Змін» закликає не дати можливості радикалам і провокаторам топтатися на кістках загиблих і шматувати країну. І в день початку війни прийти без партійних прапорів, без звинувачень на адресу один одного і остогидлої пропаганди до місць масових поховань замордованих жертв Другої світової і вчинити по-християнськи – помолитися. Зі спокутою в серці, із жалобою за незчисленними жертвами тієї війни. І з твердим переконанням – ми не маємо права допустити нічого подібного в майбутньому.

Прес-служба політичної партії «Фронт Змін».

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/06/arsenij-yatsenyuk-zaklykaje-oholosyty-22-chervnya-dnem-spilnoji-molytvy-za-vsih-ukrajintsiv-zahyblyh-u-druhij-svitovij-vijni/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.