- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Стала окрасою фінальна гра

Posted By Модератор On 10.06.2011 @ 12:30 In Здоров`я,Спорт | No Comments

Протягом чотирьох днів на стадіоні «Нафтовик» у районному центрі проводився ро­зіграш кубка «Надії» з міні-футболу серед дитячих команд молодшої вікової групи (до 13 років), присвячений Міжнародному дню захисту дітей.

Змагання організували і провели районний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» (дир. Василь Завадський) за сприяння ра­йонної федерації міні-футболу (голова Віктор Татаренко) та підтримки Надвірнянського ресторану «Карпати» (дир. Василь Кузюк).

Участь взяло 10 команд, яких за рейтингом розподілили на дві групи, де змагалися між собою за коловою системою. А до фінальної частини виходили по дві кращі команди з групи.

У першій групі без особливих проблем до фіналу вийш­ли надвірнянські «Карпати». Долю другого місця вирішила краща різниця м`ячів у волосівської «Дружби», яка саме за цим показником випередила ланчинський «Прут».

За подібним сценарієм пройшли змагання у другій групі, де явний лідер – ФК «Тисменичани» забезпечив місце у фінальній частині за тур до завершення ігор попереднього етапу. Другу путівку на останній хвилині вирішальної гри вирвав парищенський «Колос», зрівнявши рахунок у грі з ФК «Красна» і випередивши суперників завдяки кращій різниці м`ячів.

У першій півфінальній грі юні надвірнянці легко розібрались зі своїми однолітками з Парища – 7:0 та вийшли у фінал. Їх суперниками стали юні тисменичанці, які не менш впевнено переграли волосів­ську «Дружбу» – 6:0.

У грі за третє місце переможців визначила лише серія 6-метрових штрафних ударів, яка принесла успіх команді з Волосова.

Фінальна гра між надвір­нянськими «Карпатами» та ФК «Тисменичани» стала справжньою окрасою цих змагань. Такої гострої, комбінаційної, зрештою, просто чудової гри давно не бачили численні вболівальники. Але все ж таки сильнішими виявились господарі майданчику надвірнянці – на голи Влади­слава Блонського та Максима Поповича тисменичанці від­повіли лише голом престижу, який забив Дмитро Гречанюк. Отже, володарем кубка «На­дії» з міні-футболу третій рік підряд стала команда «Карпати» м. Надвірна, яка представляла ДЮСШ відділу освіти РДА.

Відразу після закінчення фінальної гри команди-призери нагородили директор Надвірнянського РЦФЗН «Спорт для всіх» Василь Завадський, голова районної фе­дерації міні-футболу Вік­тор Татаренко та головний суддя змагань Сергій Пошивайло.

За зайняте четверте місце команда «Колос» с. Парище (капітан Михайло Чіх, тренер Олег Глинчак) отримала грамоти, за третє місце – бронзові медалі та дипломи у команди «Дружба» с. Волосів (капітан Михайло Чудновський, тренер Петро Гродзіцький). Срібні призери – команда ФК «Тисменичани» нагороджена медалями та дипломами (капітан Дмитро Гречанюк, тренер Іван Ткачук).

Переможцю турніру – команді «Карпати» м. Надвірна вручили футбольний м`яч, золоті медалі, дипломи першого ступеня та кубок «На­дії», який люб`язно презентувала директор кав`ярні «Затишок» Світлана Гладишко.

[1]

Переможець турніру – команда «Карпати» м. Надвірна із організаторами змагань. Світлина Анатолія КОСОВАНА

У складі переможців виступали: Андрій Крисан, Анд­рій Калиній, Василь Маслій, Віталій Ковальківський, Святослав Федюк, Микола Остап`юк, Владислав Блонський, Максим Попович, Михайло Зубко та капітан команди Олег Непеляк (тренер Олег Тащук, президент Іван Ти­мінський).

Як і завжди, визначені кращі гравці у чотирьох но­мінаціях: воротар Олег Хабайлюк («Дружба» с. Волосів), захисник Олег Непеляк («Кар­пати» м. Надвірна), нападник Дмитро Гречанюк (ФК «Тисменичани») та кращий гравець матчу Владислав Блонський («Карпати» м. Над­вірна), який за шість зустрічей, зіграних його командою на цих змаганнях, забив 15 голів у ворота своїх суперників.

Усіх цих гравців нагородили пам`ятними призами та відповідними дипломами, які спеціально на цей турнір встановив великий шанувальник футболу, у минулому гравець команди «Бистриця» м. Надвірна Роман Максим`юк.

У заключному слові Василь Завадський відзначив високий рівень дитячих змагань,які постійно проходять у районі, наголосивши на тому, що сільські команди поступово наближаються до класу підготовки і гри до своїх міських однолітків,а це великий плюс для сільського спорту. Також висловлено подяку керівникам ЗМІ ра­йону – Івану Гриджуку (газета «Народна Воля») та Богдану Климковецькому (ТРК «Надвірна»), які прикладають максимум зусиль для популяризації дитячого спорту, зокрема, міні-футболу та пропаганди здорового способу життя серед дітей.

Василь ЗАВАДСЬКИЙ,

директор райцентру фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх».

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/06/stala-okrasoyu-finalna-hra/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/06/mini-futbol.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.