- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Угода між Надвірнянщиною і Прудніцьким повітом – це нові кроки співробітництва

Posted By Модератор On 21.06.2011 @ 10:39 In Влада,Новини,Світ,Тема дня | 1 Comment

Три червневі дні делегація з нашого району перебувала у польському місті-побратимі Надвірної та Прудніцькому повіті на запрошення керів­ництва міста Пруднік і повіту. Очолювали її голова районної ради Василь Попович та Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович.

У складі делегації – керуючий справами, заступник голови ра­йон­ної ради Ігор Писклинець, депу­тати районної ради Іван Забронський, Ігор Поварчук, Іван Микитюк, Михайло Капак, перший заступник міського голови Олег Йосипенко, секретар міської ради Тарас Пекарський, депутати міської ради Роман Мажак та Богдан Зеленчук.

Про перебіг поїздки розповідає начальник організаційного відділу виконавчого апарату районної ради Іван ЗА­БРОНСЬКИЙ.

– Представники Надвірнянщини з першого дня перебування на польській землі відчули щиру гостинність і теплий прийом. Побували на відкритті та закритті ХІV виставки народної творчості і мистецького ремесла польської зони спільно з представниками Чехії, Німеччини, України та Польщі.

[1]

Відтепер Рамкова угода в дії – на передньому плані Василь ПОПОВИЧ та Радослав РОШКОВСЬКИЙ

Визначальним для нашої делегації стало підписання Рамкової угоди про співробітництво між Прудніцьким повітом і Надвірнян­ським районом. Своїми підписами її скріпили голова районної ради Василь Попович та староста Прудніцького повіту Радослав Рошковський, їхні заступники Ігор Писк­линець та Юзеф Скіба. Документ важливий для обидвох сторін. Адже партнери розвиватимуть співробітництво у питаннях освіти, економіки, охорони здоров`я, соці­альної допомоги, громадської безпеки, культури, спорту, туризму й управління. Йдеться також про сприяння співробітництву в галузі освіти, особливо в напрямку середньої освіти, спеціальної та профе­сійної підготовки, навчання дорослих, молодіжних обмінів.

Сторони заохочуватимуть і стимулюватимуть економічні зв`яз­ки між суб`єктами господарської діяльності на території органів місцевого самоврядування, розвиток різних форм співробітництва в галузі спорту, туризму і культури.

Угоду схвалили на своїй сесії депутати Прудніцького повіту.

– Очевидно, польські друзі не поскупилися і на культурну програму для гостей?

– І не тільки для делегації з Надвірнянщини, але й для себе, оскільки іскрометні танці дарував усім нам і народний танцювальний колектив районного будинку культури «Горянка» під орудою Олени Здольник, який приїхав сюди для участі у ІІІ Міжнародному фестивалі молоді «Євротракт-2011, стація Пруднік». Наше дозвілля збагатив і влаштований товариський матч із футболу між збірними командами делегації Надвірнянського району та Прудніцького повіту. Із рахунком 5:4 перемогли господарі. На згадку про цю зустріч на­шій команді представники Пруд­ніка вручили чудовий кубок.

Делегація з Надвірнянщини ознайомилася з роботою поліцейського відділку, осередком пожежної частини, підприємства з виготовлення бруківки та бетонних конструкцій із благоустрою. Окрема сторінка у цій поїздці – екскурсія в концертний зал, в якому встановлений один із найкращих у Європі органів із комп`ютерним управлін­ням у м. Крнов (Чехія).

Щирою і відвертою була зустріч нашої делегації зі старостою міста Крнов Оленою Крушіновою та її заступником Ренатою Рамазановою. Обговорено з ними можливості співпраці між Надвірнянським районом та містом Крнов.

[2]

Можливості для співпраці є! – сказали Василевів ПОПОВИЧУ та Зіновію АНДРІЙОВИЧУ староста та віце-староста м. Крнов Олена КРУШІНОВА та Рената РАМАЗАНОВА

Делегація Надвірнянщини щиро вдячна керівництву Прудніка, особисто старості Прудніцького повіту п. Радославу Рошковському, бурмістрові п. Францішекові Фейдиху та заступникові голови Товариства Польща-Україна «Надвір­на» п. Ванді Якімко,  і м. Крнов за сердечний і теплий прийом. На згадку про перебування в поль­ському та чеському містах подарували господарям українські сувеніри, а вони нам – свої.

Враження від зустрічей – най­кращі, а налагоджені партнерські стосунки – багатообіцяючі.

[3]

Надвірнянці хоч і програли, але кубок завоювали

Микола ПИТЛЮК

«Народна Воля»

 


1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "Угода між Надвірнянщиною і Прудніцьким повітом – це нові кроки співробітництва"

#1 Comment By Józef Skiba On 24.06.2011 @ 10:29

Serdecznie pozdrawiam naszych partnerów z Rejonu Nadvirny Wasyla Popowycza – Przewodniczacego Rady Nadvirniańskiego Rejonu i Igora Pyskłyneć – Zastępcy Przewodniczacego Rady Nadwirnieńskiego Rejonu przesyła Józef Skiba – Wicestarosta Powiatru Prudnickiego.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/06/uhoda-mizh-nadvirnyanschynoyu-i-prudnitskym-povitom-%e2%80%93-tse-novi-kroky-spivrobitnytstva/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/06/IMG_0480.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/06/IMG_3018.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/06/IMG_3008.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.