- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Покращують умови онкохворим

Posted By Модератор On 01.07.2011 @ 11:01 In Здоров`я | No Comments

580 тис. грн. обласна влада виділила на капітальний ремонт відділу голови та шиї обласного онкодиспансеру. Наразі цей підрозділ знаходиться у найгіршому стані. Натомість пацієнтів дуже багато. Бувають періоди, що відділення переповнені, в одній палаті подекуди розміщують по 5-6 пацієн­тів. Адже тут лікують пухлинні захворювання голови, шиї та легень. Останні на Прикарпатті займають першу позицію. Чинників, які сприяють цьому багато. Василь Бойко, завідувач другого хірургічного відділення голови, шиї та легень, запевняє: – Основні чинники, які можуть викликати недугу, – вік, алкоголь та паління.

Аби розвантажити відділення, в онкодиспансері добудували дві палати та повністю реконструювали харчоблок. Усі ці роботи вдалося провести за допомогою депутата обласної ради Юрія Дерев’янка. Тепер у відділенні з’явилося додаткових 5 ліжко­місць. Меценат переконує: – Комфортні умови перебування – це важлива моральна під­тримка для онкопацієнтів, адже це під­німає настрій, що позитивно відображається на процесі лікування та одужання.

Уже за державні кошти, сподівається керівництво онкодиспансеру, вдасться капітально відремонтувати поліклінічне та радіологічне відділення. Крім того, по роках розписана обласна програма, яка дозволить закупити потрібне обладнання, розповідає Володимир Романчук – головний лікар онкодиспансеру. Саме на таке обладнання в 2012 році планують використати 7 млн. грн.

Ганна КАЗЮК.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/07/pokraschuyut-umovy-onkohvorym/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.