- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Соціальні послуги: новації

Posted By Модератор On 22.07.2011 @ 11:10 In Влада,Економіка,Здоров`я | No Comments

Постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2010 р. № 408 затверджені зміни, згідно з якими право на безоплатне обслуговування терцентром і відділенням соціальної допомоги вдома мають одинокі непрацездатні громадяни похилого віку, інваліди І, II та III групи, старші 18 років, одинокі хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які нездатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги та догляду в домашніх умовах згідно з медичним висновком.

Не здійснюємо соціального обслуговування (надання соціальних послуг) громадян, які потребують цілодобового стороннього догляду. Відділення соці­альної допомоги не обслуговує інвалідів унаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, які отримують соціальну допомогу на постійний сторонній догляд, побутове чи спеціальне медичне обслуговування відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності».

Медичними протипоказаннями для соціального обслуговування (надання соціальних послуг) громадян є наявність у них інфекційних захворювань, залежності від психоактивних речовин, алкоголю, психічних захворювань, що потребують перебування на спеціальному диспансерному обліку.

Якщо літні люди, у т.ч. інваліди, уклали договір довічного утримання, вони не мають права обслуговуватись територіальним центром.

Для соціального обслуговування (надання соці­альних послуг) громадяни, які мають на це право, подають письмову заяву (встановленого зразка) управлінню праці та соціального захисту населення за місцем проживання.

Право на позачергове соціальне обслуговування (надання соціальних послуг) мають одинокі ветерани війни, особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії со­ціального захисту», жертви нацистських переслі­дувань, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до 1, 2 і 3 категорії.

Роман ОГЕРУК,

директор Надвірнянського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/07/sotsialni-posluhy-novatsiji/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.