- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Ветеранів-нафтовиків згуртовує не лише дієва робота ради, а й відпочинок

Posted By Модератор On 22.07.2011 @ 11:18 In Духовність | No Comments

Про нагромаджений досвід, вплив ради ветеранів НГВУ «Надвірнанафтогаз», яка опікується дев`ятьма сотнями ветеранів Другої світової війни і праці – колишніх своїх праців­ників – на вирішення бага­тьох життєвих проблем ветеранів, долучення до прискореного уможливлення соціальних питань, налагодження тісні­шої співпраці з адміністрацією НГВУ та профспілковим ко­мітетом звітував її голова Микола Черноволенко.

Навів він чимало яскравих прикладів із діяльності очолюваного ним громадського формування, акцентував на труднощах, які доводилося долати на шляху до усунення перешкод у царині житейських буднів ветеранів. Не все одразу вдавалося владнувати, але позитивів нагромаджено достатньо. Рада ветеранів під­приємства – одна з найкращих у районі, визнано за доцільне узагальнити досвід її роботи та поширити на інші підпри­ємства. Чому б, скажімо, не започаткувати діяльність аналогічних громадських структур у ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття», ТзОВ «ЛК Інтерплит Надвірна», ДП «Надвірнянське лісове господарство» та ДП «Делятинське лісове господарство», в інших організаціях та установах Надвірнянщини. Такі формування – надійний соціальний захист ветеранів.

Микола Черноволенко порушив і питання реорганізації, реформування ПАТ «Укрнафта», у т. ч. й НГВУ «Надвірнанафтогаз». Мова йде про те, щоб керівництво ПАТ «Укрнафта» не планувало ліквідацію навчально-курсового комбінату «Учкомбінат» підприємства, про що вже є чутки. Серед аналогічних такий заклад у найвигіднішому становищі у Надвірній, оскільки поряд з ним розташовані найнеобхідніші для навчання робітників виробничі об`єкти.

[1]

Микола Черноволенко (праворуч) відзвітував як голова, а Мирон Зіняк (ліворуч) почав працювати як голова

Увагу учасників зборів при­вернули до листувань ради з різними вищестоячими органами щодо захисту прав на со­ціальний захист ветеранів, включаючи і Верховну Раду України. На жаль, втішного у цьому листуванні, сказав член ради Вячеслав Бобровський, мало. Та на цьому не зупиняться. Уже підготовлено пропозиції до нового колективного договору, які надвірнянські наф­тогазовидобувники просять врахувати на зборах ПАТ із обговорення цього важливого документа. Пропозиції спрямовані на збільшення сум що­квартальних допомог ветеранам, асигнувань до відповідних ювілеїв народження і т. д. Загалом задум хороший, якщо його уможливлять, то рада ветеранів підприємства доплюсує собі ще один вагомий успіх. Тим паче, що в останньому періоді, відзначала більшість промовців, значно активізували її діяльність. Позицію ради в багатьох питаннях підтримує керівництво НГВУ «Надвірнанафтогаз» в особі Володимира Чуприни, який заохочує її роботу, адже спільними зусиллями легше усувати проблеми.

Член ради ветеранів Парасковія Зима розповіла про організацію відпочинку ветеранів, закликавши їх до тіс­нішої співпраці з радою, зажадала ініціативи з низів, тобто з населених пунктів, де проживає немало ветеранів, у напрямку покращення організації відпочинку та дозвілля людей праці.

Вмотивованими видалися виступи ветеранів Романа Короляка, Мирона Зіняка, Яро­слава Драбини. Тут же ініціювали створення хору ветеранів НГВУ, оновлення ради ветеранів. Її затвердили у складі 16 чоловік. Порушили питання щодо поліпшення забезпечення ветеранів санаторно-ку­рорт­ними путівками, запропонували фахівців із числа ветеранів до складу групи, яка готуватиме другу частину книги до 150-річчя надвірнянської нафти, в основі якої має бути людина праці – творець історії нафтогазовидобутку в Надвірнянському краї.

Своїми думками щодо ді­яльності ради ветеранів поді­лився голова районної організації Всеукраїнської ради ветеранів війни і праці Микола Забачинський, заступник начальника НГВУ «Надвірнанафтогаз» Степан Гресько.

Головою ради ветеранів НГВУ «Надвірнанафтогаз» обрано Мирона Зіняка, його заступниками Парасковію Зиму та Степана Федоришина.

Микола ПИТЛЮК

«Народна Воля»

Світлина Назарія ГРИДЖУКА

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/07/veteraniv-naftovykiv-zhurtovuje-ne-lyshe-dijeva-robota-rady-a-j-vidpochynok/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/07/IMG_0317.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.