- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Якщо ви хочете отримати інформацію

Posted By Модератор On 19.07.2011 @ 11:09 In Влада,Закон | No Comments

Наприкінці червня, виконуючи вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації», голова РДА Володимир Калічко підписав розпорядження № 160, згідно з яким функції із забезпечення доступу запитувачів до інформації в район­ній державній адміністрації покладено на загальний відділ (Ярослав Андріїв) і відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю апарату РДА (Володимир Івасик).

Затверджено форми запитів на інформацію та порядок складення і подання запитів на інформацію.

Контроль за виконанням розпорядження голови РДА щодо отримання публічної інформації від органів виконавчої влади району покладено на керівника апарату РДА Василя Гуменюка.

Довідково.

Запит від особи на отримання інформації складається у довільній формі. При цьому необ­хідно вказати: ім’я та прізвище запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер телефону; опис інформації, яку запитувач хотів би отримати (вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит); підпис і дату.

Для оформлення інформаційного запиту: письмово – 78400, Івано-Франківська обл., м. Надвірна, майдан Шевченка, 33, (на конверті вказувати «Публічна інформація»); усно – тел. (03475) 2-32-64; електронна пошта: nadvirnaorg@ukr.net.

Роботу із запитувачами інформації проводять у робочий час.

ЗРАЗОК

Голові

районної державної адміністрації

п. В. Калічку

_______________________________

(ПІБ або назва юридичної особи, поштова

_______________________________

(електронна) адреса, контактний телефон)

_______________________________

Запит на інформацію*

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» прошу надати мені інформацію, можливість ознайомитися з (необхідне підкреслити)

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

 

Відповідь прошу надати поштою/особисто (необхідне підкреслити).

_______                                    _________

(дата)                                               (підпис)

 

Запит подається до загального відділу апарату райдержадміністрації (каб. 34). Від­повідь на запит надається в терміни, встановлені ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

* Даний запит розроблений відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Порядок доступу до публічної інформації в районній державній адміністрації

Всі запити на публічну ін­формацію, які надходять до райдержадміністрації (у т. ч. електронною поштою), реєструє загальний відділ апарату РДА. Письмовий запит може бути як у довільній формі, так і шляхом заповнення відповідної форми (додається).

Облік запитів на інформацію ведеться окремо. Запити, оформлені неналежним чином (без зазначення прізвища, ім’я особи, адреси або інших вимог, встановлених ст. 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації»), не розглядають.

Залежно від змісту запиту, його скеровують першому зас­тупнику голови, заступнику голови, керівнику апарату РДА (відповідно до розподілу функціональних повноважень). Згідно з резолюцією виконавець надає відповідну інформацію або готує проект відповіді. Після підписання відповідь реєструють у загальному від­ділі та надсилають адресатові. РДА надає відповідь на запит на інформацію не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту.

У разі, якщо запит на інформацію стосується інформації, необхідної для захисту життя чи свободи особи, стану довкіл­ля, якості харчових продуктів і предметів побуту, аварій, катастроф, небезпечних природних явищ та інших надзвичайних подій, що сталися або можуть статись і загрожують безпеці громадян, відповідь надають не пізніше 48 годин з дня отримання запиту. Клопотання про термінове опрацювання запиту має бути обґрунтованим. Якщо виконання запиту потребує пошуку та опрацювання значної кількості даних, РДА може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження, про що повідомляє запитувача письмово не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту.

У разі, коли РДА, відповідно до компетенції, визначеної Законом України «Про місцеві державні адміністрації», не володіє інформацією, стосовно якої зроблено запит, або порушено інші вимоги, зазначені ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», вона відмовляє в задоволенні запиту на інформацію, про що заявника повідомляють пись­мово.

Якщо райдержадміністрації відомо, хто володіє або має володіти запитуваною інформацією, про це повідомляють запитувача, а запит переадресовують відповідній структурі разом із супровідним листом.

Інф. РДА.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/07/yakscho-vy-hochete-otrymaty-informatsiyu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.