- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Лісна Тарновиця: свято села і конкурс красунь

Posted By Модератор On 05.08.2011 @ 11:26 In Влада,Духовність,Свята,Тема дня | No Comments

Свята села у Лісній Тарновиці чекали всі: хтось,
щоб поспілкуватись зі своїми друзями і знайомими та поділитися враженнями про життя-буття; багато поспішали на черговий футбол; не менше – подивитись, як підготувалися організатори до такої великої імпрези. Стороннім здавалося, що до цієї події готувалися всі газдині та газди, бо хто приї­хав із гостей, то запримітив обабіч дороги як красуються ошатні обійстя, засаджені квітами клумби з прибраними подвір`ями.

А ось і сільський будинок культури, перед яким обладнали імпровізовану сцену. Скільки потрібно було фантазії та умілих рук, щоб облаштувати все це килимами, вишиваними до­ріжками та різнокольоровими квітами. У цент­рі на заднику сцени – вишиванки с. Лісна Тарновиця, які займуть одну зі сторінок унікальної книги району «Вишивана Україна» до 20-річчя Незалежності України. Завдячуючи Ірині Гунерській, сцена нагадувала столичний подіум.

[1]

На сцені – майбуття Лісної Тарновиці і Незалежної України

Маленькі ліснотар­нівчаночки зустрічали гостей у національних строях: вишиваних сорочках із віночками на голові. Діти кружляли попід сценою, а дорослі тішилися ними. Тішилися всі, бо такого свята в селі ще не було.

І ось на сцену вийшли ведучі Ірина Середюк та Василь Крицко, розпочинаючи свято піс­нею «Моя Тарновиця». З вітальним словом до односельчан звернулася Ліснотарновицький сільський голова Марія Марковецька, привітавши всіх зі святом та подякувавши тим, хто долучився та був не байдужим до організації і проведення Дня села Лісної Тарновиці. Серед них підприємці: Галина Крицко, Михайло Гальчак, Ярослав Дутчак, Василь Мельниченко, Василь Крук, Ганна Мель­ниченко та ін.

[2]Про своє рідне село розповіла завідувач біб­ліотеки-філії Марія Качанюк. Слова вдячності та віри в майбутнє на­шої Держави прозвучали з уст заступника голови РДА Степана Іроденка (на світлині). А далі ведучі згадували родини, котрі багато років живуть у парі, у злагоді й мирі, любові й взаєморозумінні, котрі прожили 20 і більше років, виховали діточок, діждались онуків та правнуків.

Музичне вітання присвячували і найстаршим жителям Лісної Тарновиці: Олені М. Созанській, Ганні Волошинюк, Олені Г. Созанській, Гаврилові Царику, Василеві Павлюку, Ганні Пантелеєнко. Вітали також багатодітних батьків, які виховують і виховали троє та більше дітей.

[3]

Свято села розчулило підприємця Василя Крука і сільського голову Марію Марковецьку

Поет і художник Андрій Гуриль прочитав власні вір­ші, підготовлені спеціально для односельчан. Концертна програма перепліталася із врученням нагород сільським головою активістам села з нагоди 20-ї річниці Незалежності України. Звучали пісні у виконанні вокального дитячого ансамблю «Дзвіночок». Їх змінювали солісти Віктор та Ірина Дем`яніви, Тереза Шуляк, Марія Найко, Мар`яна Чілей, Андрій Гальчак та ін. Та найбільшою окрасою концертної програми став молодіжний хор «Терноцвіт» із солістом та керівником цього колективу Василем Дем`янівим. Сільських аматорів сцени змінили гості – заслужений артист України Ярослав і Христина Борути та Христина Яцур.

[4]

Музичні вітання для рідного села і краян

Непомітно збігав час. Довго ще звучала народна музика. Свято перетворилося у велике масове гуляння. Тан­цювали аж до півночі всі: від малого до найстаршого. Завершилося гуляння святковим феєрверком.

А днями не менш вдало відбувся у Лісній Тарновиці конкурс краси, присвячений 20-ій річниці Незалежності України з участю чотирьох красунь: Ілони Штогрин, Алі­ни Непеляк, Ганни Зорій та Ірини Дем`янів. Усі вони достойні представляти своє село у заключному районному етапі «Україночка-20» у палаці культури Надвірнянського коледжу. Їхня вродли­вість, привабливість і сміли­вість, їхній талант відчув кожний глядач, котрий прийшов підтримати конкурсанток.

За підсумками голосування журі переможницею стала Ілона Штогрин. Усі конкурсантки отримали цінні подарунки і титули.

Велика подяка Ліснотарновицькому сільському голові Марії Марковецькій і директорові сільського будинку культури Оксані Дем`янів за організацію та проведення таких грандіозних заходів напередодні святкування 20-річчя Незалежності України. Ми пишаємося тим, що в селі працюють такі одержимі люди, творять добро і радість своїм односельцям, вселяють віру і надію в щасливе майбут­тя нашої Держави.

Валентина ЛИСЮК,

методист районного будинку культури.

Світлини Михайла ЛУКАЧА.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/08/lisna-tarnovytsya-svyato-sela-i-konkurs-krasun/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/08/DSC06406.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/08/DSC06400.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/08/DSC06415.jpg

[4] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/08/DSC06437.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.