- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Нові розміри мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольні напої

Posted By Модератор On 12.08.2011 @ 10:44 In Економіка | No Comments

5 серпня ц. р. вступила в дію Постанова Кабінету Міністрів Укра­їни від 3 серпня 2011 р. № 819 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957», змі­нився розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв віт­чизняного виробництва.

Мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни під час реалізації (продажу) горілки та лікеро-горілчаних виробів, інших зброджених напоїв, коньяку та спиртних напоїв різного вмісту спирту в тарі різної місткості визначаються як добуток відповідних затверджених міні­мальних цін, міцності за об’ємом (у відсотках) та місткості тари (у літрах), поділений на 100 відсотків. Тобто, 1 пляшка горілки 0,5 л з вміс­том спирту 40% в оптовій тор­гівлі коштуватиме не менше 17,7 грн., а в роздрібній – не менше 26,1 грн.

Відповідно до ст. 17 Закону України 19 грудня 1995 р. № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва й обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі: оптової або роздрібної торгівлі коньяком, алкогольними напоями, горілкою, лікеро-горілчаними виробами та вином за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни на такі напої – 100 від­сотків вартості отриманої партії товару, розрахованої виходячи з мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, але не менше 5 тис. грн.

Сектор масово-роз`яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ в Надвірнянському районі.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/08/novi-rozmiry-minimalnyh-optovo-vidpusknyh-i-rozdribnyh-tsin-na-alkoholni-napoji/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.