- Народна Воля - http://volya.if.ua -

РДА: день за днем

Posted By Модератор On 05.08.2011 @ 11:17 In Влада,Новини | No Comments

Голова райдержадміністрації Володимир Калічко на нараді з керівниками структурних підрозділів та служб району наголосив на виконанні розпорядження №73 «Про районний оперативно-рятувальний штаб» у випадку негоди чи можливого стихійного лиха. Особливу увагу голова РДА звернув на процес знищення рослини борщівника. 29 липня 2011 року прийнято розпорядження голови райдержадміністрації № 211 «Про заходи боротьби з борщів­ником Сосновського», згідно з яким координацію роботи покладено на інспекцію захисту рослин у Надвірнянському ра­йоні. За станом на сьогодні знищено 66 га борщівника.

* * *

За результати наради щодо прискореного перегляду регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування, яку провів заступник голови РДА Степан Іроденко, вирішили підготувати розпорядження голови РДА «Про прискорений перегляд регуляторних актів» та затвердити склад робочої групи з прискореного перегляду регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування. Робочій групі доручено до 12 серпня ц. р. переглянути регуляторні акти, залучивши посадових осіб місцевого самоврядування та підготувати акти перегляду.

За участю заступника голови РДА Богдани Ковалюк і з керівниками структурних під­розділів, представниками закладів культури та спорту обговорено питання проведення заходів, присвячених 20-ій річниці Незалежності України, а саме: легкоатлетичного забігу, богатирських ігор та проведення фіналу районного конкурсу «Красуня Надвірнянщини-20».  Особливу увагу зосередили на безпечному пересуванні учасників забігу від Пнівського замку до майдану Шевченка. Богатирські ігри відбуватимуться у таких номінаціях: присідання з мішком цукру, перетягування канату, естафета, піднімання бочки, а також у новій номінації – перетягування машини.

Фінал конкурсу вроди проходитиме протягом двох днів – 22-23 серпня – у палаці культури Надвірнянського коледжу НТУ за участю переможниць конкурсів краси, котрі відбуваються у кожному населеному пункті.

* * *

За ініціативою райдержад­міністрації налагоджено спів­працю з Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу щодо розробки інвестиційних проектів щодо соціально-еконо­мічного розвитку населених пунктів району.

Під керівництвом заступника голови РДА Степана Іроденка проводять роботу з написання інвестиційних проектів для таких населених пунктів як: с. Бистриця (облаштування готельно-відпочинкового комплексу на основі старої польської школи та відведеної земельної ділянки), с. Зелена (налагодження форельного господарства), смт. Делятин (створення оздоровчо-відпочивального готелю). До цього залучено студентів ІФНТУНГ (спеціальність «Архітектура готельного бізнесу»).

* * *

Під керівництвом голови РДА Володимира Калічка із залученням спонсорської допомоги небайдужих людей району розпочато встановлення огорожі навколо Делятинського психоневрологічного інтернату. Уже виготовлено 100 м паркану. Потрібно встановити 400 м паркану.

Засідання робочої групи щодо відновлення мисливського господарства та створення рекреаційних зон провів заступник голови РДА Степан Іроденко. Її утворено розпоря­джен­ням голови РДА № 210 «Про стан розвитку мисливства на території району як складової туристичної галузі». Очолює робочу групу заступник голови РДА Степан Іроденко, секретар – Тарас Рудяк, голова громад­ської організації Надвірнянського мисливсько-рибальського клубу.

* * *

Виготовлено проектно-кошторисну документацію для встановлення футбольних майданчиків у смт. Ланчин та у селах Верхній Майдан, Красна, Фитьків, Цуцилів.

На стадії розробки – виготовлення проектно-кошторисної документації для будів­ництва спортивних залів у Перерослі та Заріччі.

* * *

На нараді голови РДА з головними лікарями лікувальних установ району порушено питання щодо кількості ліжок та медичних працівників, спецобладнання та стану приміщень у медичних закладах. Озвучено та обговорено ряд пропозицій. Серед найцікавіших – створення соціального відділу на 20 ліжок для стаціонарного перебування одиноких непрацездатних громадян, які потребують постій­ного медичного догляду.

Також планується будівництво терапевтичного та кардіологічного відділень. «Швидка допомога» має стати окремою структурою. Дитячу лікарню передбачають включити в госпітальну базу за умови покращення кількісного та якісного стану обладнання та розширення дитячої поліклініки. Володимир Калічко зазначив, що поліклініка матиме інший про­філь – направлений на сімейну медицину.

* * *

На нараді у заступника голови РДА Богдани Ковалюк з участю представників структурних підрозділів РДА, релігійних та громадських організацій йшлося про відзначення свята єдності «Яблучне коло», присвяченого Дню Незалежності України.

Захід розпочнеться 19 серп­ня ц. р. о 12-ій год. у християнське свято Преображення Господнього (Спаса) на майдані Шевченка у Над­вір­ній. Відбуватиметься освячення великого кошика з фруктами, який прикрасять вихованці районного центру дитячої творчості. Також заплановано дійство «Яблучне коло», яке зімкнеться в кільце, нанизаними яблучними силянками, утворюючи символ єд­ності та згуртованості людей.

На святі представлять свою продукцію бджолярі, усі бажаючі зможуть придбати цілющого меду та інших виробів.

Друга частина свята розпочнеться з привітань і нагородження учасників легкоатлетичного забігу, котрий стартуватиме з Пнівського замку. Кульмінацією дійства стануть Богатирські ігри із 7 видів змагань. Закриватиме свято «Яблучне коло» частування всіх присутніх пахучими яблуками.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у цьому заході.

Інф. РДА.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/08/rda-den-za-dnem-8/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.