- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Переріслянці говорили відверто з народним депутатом

Posted By Модератор On 30.09.2011 @ 12:24 In Влада | No Comments

Цього тижня народний депутат України, член Бюджетного комітету Верховної Ради України Василь Чуднов приймав виборців у Надвірній і зустрівся із жителями села Перерісль. У зустрічі взяли участь голова РДА Володимир Калічко, заступник голови РДА Степан Іроденко, начальники відділів та управлінь РДА та районних державних установ і правоохоронних органів.

Нардеп пояснив мету зустрічі тим, що влада зараз заборгувала перед людьми. Тому представники влади, зокрема, народні депутати України і керівники місцевої влади їхатимуть і йтимуть до людей, щоб почути про їхні проб­леми.

[1]

Василь Чуднов (у центрі) на зустрічі з виборцями у Перерослі разом із головою РДА Володимиром Калічком і сільським головою Василем Непеляком

Під час зустрічі з переріслянцями у сільському будинку культури Василь Чуднов відмітив хороший стан цієї культустанови. Бо й дах тут перекритий, і проведений внутрішній ремонт. Але його керівник просив нардепа посприяти у встановленні системи опалення та заміні крісел (навіть, для всіх клубних установ району!?). Нато­мість депутат відповів, що вирішуватимуть про виділення 25 тис. грн. з облбюджету у рамках відповідної обласної програми на ремонт другого поверху цього будинку культури. А Володимир Калічко порекомендував бра­ти участь у другому турі конкурсу проектів місцевого самоврядування, і таким чином здобувати кошти.

Що стосується ще цієї галузі, то начальник відділу культури і туризму РДА Олександр Зварчук запропонував на законодавчому рівні збільшити формулу розрахунку коштів на один рік на одного жителя для утримання клубних установ. Бо зараз поки що 30,6 грн., а потрібно хоча б 35 грн.

Проблему довготривалих, а часто і невирішених судових перипетій навколо виплат коштів дітям війни порушила пенсіонерка Алла Мазуренко та голова громадської ради села Василь Ерстенюк, який резюмував: якщо прийняли такий закон – виконуйте його, не можете виконати – відміняйте його, але не знущайтеся над людьми. На його ж думку, потребує допомоги сільська влада коштами для закінчення нового цвинтаря, покращення стану доріг, освіт­лення сільських вулиць, берегоукріплення р. Стримби, встановлення телефонного зв`язку в дитсадку.

Підприємець Володимир Мазуренко порушив проблему, пов`язану з новим податковим кодексом, внаслідок чого чималу частину підпри­ємців «заганяють у тінь», а також неможливість працевлаштуватися випускникам вузів, навіть, тим, які навчались за держзамовленням. Учителька Галина Абрат звернула увагу на некорект­ність і не завжди ввічливу поведінку і спілкування працівників управління Пенсійного фонду України у районі.

Член сільвиконкому Василь Папірник просив на найвищому рівні розв`язати проблему і дати відповідь про долю вкладів в Ощадбанк України 1993 року, а також звернув увагу на відсутність проводового радіомовлення у селі та телесигналу ТРК «Надвір­на». Житель села Михайло Яворський просив посприяти у вирішенні оплати за догляд за сином-інвалідом.

Учасники зустрічі звертали увагу також на потребу відкрити філію районної комунальної аптеки та активізувати діяльність дільничного інспектора райвідділу мі­ліції, посприяти у перекритті даху дитсадка та у продовженні дозволу на його газове опалення.

Такий широкий і об`ємний пласт проб­лемних питань села, яке, до речі, в районі ціниться і вважається як одне з найкращих, та має діяльну сільську громаду, очолювану головою Василем Непеляком. Василь Чуднов конкретно дав слово – розібратися і практично допомогти місцевій школі щодо спорудження спортмайданчика та подальшої долі її другої черги (про це він домовився з її директором, депутатом районної ради Богданом Сорочинським); пообіцяв оплатити вартість встановлення телефонного зв`язку в дитсадку; поставив вимогу перед керівництвом управління Пенсійного фонду у районі докорінно змінити ставлення працівників управління до від­відувачів і попросив жи­телів села інформувати його про кожний випадок неуваги і черст­вості до людей в установах соціального захисту населення, пенсійного фонду та інших бюджетних і владних установах району; звернувся до керівництва управління праці і соцзахисту населення РДА вирішити по суті звернення М. Яворського. Керівництво РДА уточнило, що виділять 9,5 тис. грн. із райбю­джету на вуличне освіт­лення села.

Що стосується ви­плат дітям війни, то тут, як мовиться, непорадна година на найвищому рівні. Таке рішення прийняте попередньою владою без відповідного фінансового підкріплення. Нинішньому урядові доводиться погашувати чималі борги своїх попередників і нардеп наводив приклади на скільки зменшились ці борги – і зовнішні, і внутрішні, однак, до повного порядку тут ще не близько. Так само з проблемою про долю вкладів у Ощадному та інших банках. Це питання усіх Президентів і Урядів України, і тому ця проб­лема не забута, але й про її негайне вирішення також не можна говорити. Ще багато треба наводити порядку в  сплаті податків підприємцями усіх рівнів, бо багато ухилянь тут таїться у системі «спрощенців», котрими стали, навіть, солідні донедавна промислові, виробничі, торговельні, сервісні, будівельні підприємства та організації.

Вихід щодо місцевого інформаційного забезпечення жителів села не у відновленні проводового радіомовлення, а у створенні радіостанції FM-радіо. А приймання передач ТРК «Надвір­на» можливе у селах ра­йону із переходом на цифрове мовлення, пер­ші кроки до чого уже зроблені. Однак, на думку Василя Чуднова, цифрове місцеве телебачення зможе якісно запрацювати не раніше 2013-2014 років.

Цією зустріччю, під­сумував Василь Чуднов, не закінчується його спілкування із жителями Переросля і Надвірнянщини. Усі проблемні запитання взяті до уваги ним, як народним депутатом, і керівництвом РДА, його від­ділами й управліннями та сільською владою. У міру можливостей їх вирішуватимуть і повідомлять виборців.

Наш кор.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/09/pererislyantsi-hovoryly-vidverto-z-narodnym-deputatom/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/09/IMG_0450.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.