- Народна Воля - http://volya.if.ua -

А за парту сіли не всі…

Posted By Модератор On 24.10.2011 @ 11:27 In Влада,Духовність,Закон | No Comments

Зараз дуже глобально постає питання отримання середньої освіти серед дітей. Проблемою сучасних підлітків є написання власних імен та прізвищ, не кажучи вже про звернення чи висловлення думок.

Звичайно, не всі діти є наскільки запущеними, більшість з них переможці всеукраїнських, обласних та районних олімпіад і змагань, гордість школи та приклади для наступних поколінь. Хоча і таких, котрі не відвідують навчальні заклади і створюють цим проблеми, у першу чергу, своїм батькам, учителям та соці­альним працівникам, теж вистачає.

Відповідно до наказів Міні­с­терства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 15.08.2011 року № 2154 «Про організацію проведення у 2011 році Всеукра­їнського профілактичного заходу «Урок», начальника служби у справах дітей ОДА від 17.08.2011р. № 25 та начальника служби у справах дітей РДА від 26.08.2011 р. № 7 в Надвірнянському районі працівники служби у справах ді­тей РДА спільно з працівниками кримінальної міліції у справах ді­тей Надвірнянського РВ УМВС України та відділу освіти РДА провели ряд заходів з метою виявлення дітей, які 1 вересня 2011 року не приступили до занять у загальноосвітніх закладах району, зокрема, у рамках Всеукра­їнського профілактичного заходу «Урок».

На території району проживають 14646 дітей шкільного віку, не приступили до занять у нав­чальних закладах 20 дітей, з них: 1– перебуває під слідством; 4 – виїхали з батьками з постійного місця проживання; 6 – тимчасово виїхали з постійного місця проживання; 1 – вагітна; 1 – одружилась; 5 – самовільно залишили навчальний заклад та 2 – батьки яких не виконують свої обов’язки.

Ці діти попадають під особливий контроль служби у справах дітей РДА та кримінальної мілі­ції у справах дітей. З ними та їх­німи батьками проводять роз’яс­нювально-профілактичну роботу та вживають відповідних заходів для повернення дітей у навчальні заклади.

Христина БОГОСЛАВЕЦЬ,

завсектора з питань попередження безпритульності та бездоглядності і захисту прав дітей служби у справах дітей РДА.

Марія СМЕТАНЮК,

начальник служби у справах дітей РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/10/a-za-partu-sily-ne-vsi/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.