- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Гра «Стежками заповідника «Ґорґани»

Posted By Модератор On 18.10.2011 @ 15:23 In Духовність,Здоров`я,Природа | No Comments

У природному заповіднику «Ґорґани»  автор Світла­на Лах­ва, за підтримки керівників проекту Тараса Ямелинця,  Соломії Рожко, Богдана Проця  та команди працівників заповідника – Василя Кисляка, Ярослава Голинського, Мирона Шпільчака, Люд­мили Крав­чук,  видали гру «Стежками за­повідника «Ґорґани». Її друкування профінансовано урядом Норвегії та підтримано Все­світнім фондом природи в рамках міжнародного проекту «Збереження та стале використання природних ресурсів Українських Карпат».

[1]Сподіваємось нове видання  буде цікаве не тільки ді-тям, хоча  гру розроблено для маленьких природолюбів, ­ ви­­хованців дитячих садочків та початкових класів загальноосвітніх шкіл.

Завдяки грі можна побувати на території заповідника, не виходячи з кімнати. Грати можна всією сім’єю. Обов’язково прочитайте правила поведінки в заповіднику і вперед, у подорож казковими стежками заповідної території…

Гра дуже проста, треба тільки дотримуватись запропонованих правил, або вигадати нові… Фішки гравців на старт – кожен хід визначається кубиком, яка цифра випала, стільки кроків треба зробити….. Всі кружечки, на які попадає фішка, мають своє значення, тому просто читайте правила і дотримуйтесь їх.

Найважчий момент настане, коли Ви  пройдете  половину шляху і натрапите на сміття – треба його зібрати і повернутись на старт, та не засмучуйтесь – це тільки гра.

У дійсності, сподіваємось, ні Ви, ні ваші друзі, ніхто, не смітитиме на природі. У жит­ті все набагато складніше – сміття довго не розкладається, воно заважає рослинкам і тваринам, та зрештою псує таку дивовижну природу нашого краю.

Є кілька варіантів гри: пройти одне або кілька кіл по території заповідника; просто відгадувати загадки на час; складати пазли на час; складати слова з букв слів КУРІПКА чи БУРУЛЬКА;  вкладати розсипані буквочки в решітки на час.

Ви можете додати щось своє, спростити або ускладнити правила.

Тираж гри невеликий, то­му вона стане хорошим при­зом для  най­ак­тивні­ших учасників природоохоронних заходів, які проводитиме заповідник.

Працівники заповідника щиро сподіваються на те, що гра вам сподобається.

Успіхів!!!

Сектор екологічної освіти ПЗ «Ґорґани».

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/10/hra-stezhkamy-zapovidnyka-gorgany/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/10/P8140047.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.