- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Нам не слід пасти задніх…

Posted By Модератор On 24.10.2011 @ 11:32 In Економіка | No Comments

Хоча урочистості з нагоди Дня підприємця, зважаючи на об`єктивні причини, влаштували в районі лишень 15 вересня ц. р., дійство не втратило актуальності, оскільки розвій підприємництва примножується, маючи підтримку у владних структурах.

Підприємницький сектор є складовою економіки Надвірнянщини, показники розвитку якого за останні роки дають надвірнянцям усі підстави позитивно оцінювати свою роботу.

Діяльність малого і середнього біз­несу детально проаналізовано на зуст­річі керівництва району в особі голови районної ради Василя Поповича, заступника голови РДА Степана Іроденка, заступника Надвірнянського міського голови Василя Василенка та першого заступника-начальника ДПІ в Надвірнянському районі Мирослави Гринчук.

Тепер у районі працюють 879 юри­дичних осіб та 3564 суб`єкти підпри­ємницької діяльності-фізичні особи. Це солідна кількість бізнесменів, які рухають уперед економіку району. А розвиток підприємництва та збіль­шен­ня на цій основі надходжень до бюджетів усіх рівнів уможливлює низку найактуальніших соціально-економічних проблем, зміцнює економіку, надає їй гнучкості, розширює наявність робочих місць.

Тому чимраз і прикутіша увага держави, органів місцевої влади до підприємницької ініціативи. Одначе підприємці не вельми переймаються заходами, котрі влаштовують на їх честь. І ця тенденція повторюється впродовж останнього періоду. Саме це викликало невдоволення у Василя Поповича. На його думку, підприємці не повинні ігнорувати подібні зустрічі, адже з районного бюджету фінансують Програму підтримки малого під­приємництва в Надвірнянщині на 2011-2012 роки. Вона передбачає низку заходів, одним із яких є і вшанування підприємливих людей.

Василь Попович також наголосив, що підприємництво зобов`язане сприяти подальшому розвиткові малого та середнього бізнесу в Надвірнянщині. Маємо не пасти задніх…, а нагрома­джувати економічний та фінансовий потенціал СПД – юридичних та фізичних осіб.

– Для мене велика честь, – сказав Степан Іроденко, від щирого серця подякувати підприємцям за сумлінну працю, життєву стійкість, наполегливість і завзяття.

Сподівання на подальшу плідну співпрацю на ниві покращення життя краян, розвиткові виробництва, створення нових робочих місць, допомогти соціально незахищеним верствам населення висловила Мирослава Гринчук. При цьому вона відзначила, що незважаючи на те, що не все так просто нині в бізнесовому середовищі, до Зведеного бюджету скеровано за вісім місяців 378,8 млн. грн., що на 182,1 млн. грн. більше, ніж за відповідний період торік. До місцевого бюджету надійшло 68,8 млн. грн., що також значно перевищує минулорічний показник.

Влада і податківці щиро привітали шановних підприємців-платників податків із їхнім професійним святом – Днем підприємця.

До теплих вітань Василь Попович та Степан Іроденко долучили і грамоти голів РДА та районної ради, які вручили 25 суб`єктам підприємницької діяльності і грошові винагороди за вагомий внесок у розвиток малого під­приємництва в Надвірнянщині та з нагоди професійного свята.

Подяку ДПІ в Надвірнянському районі з рук Мирослави Гринчук одержали 14 підприємців.

Концертною програмою учасників дійства привітали мистецькі колективи району.

Микола ПИТЛЮК

«Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/10/nam-ne-slid-pasty-zadnih/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.