- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Старість – це золота осінь людського життя

Posted By Модератор On 25.10.2011 @ 15:57 In Влада,Духовність | No Comments

1 жовтня уже два десятиліття поспіль відзначають День громадян похилого віку. Чому це свято є таким актуальним для всієї світової спільноти? Відповідь проста – людське суспільство прогресивно старіє. Сьогодні кожен десятий громадянин планети – це людина у віці старше 60-и років, а в Україні – кожен п’ятий. За останні 100 років кількість людей, старших за 60 років, на нашій планеті збільшилась у п’ять разів. І тому дбайливе ставлення до людей похилого віку – загальнодержавна справа.

На виконання доручення Секретаріату Президента України та розпорядження ОДА голова РДА Володимир Калічко видав розпорядження райдержадміністрації від 9 вересня 2011 р. № 238 «Про відзначення в районі Міжнародного Дня громадян похилого віку та Дня ветерана» і затвердив відповідні заходи.

День громадян похилого віку – це хороша нагода ще пильніше поглянути на проблеми літніх людей і зробити все можливе для їх вирішення.

На відзначення заслуг ветеранів у боротьбі за свободу і незалежність нашої держави, їх вклад у розвиток економіки, науки та культури в Україні встановлено День ветерана, який святкують теж 1 жовтня. Глибокої поваги гідні наші ветерани війни і праці, які відважно боролися, які не жалкуючи себе, трудилися в тилу. Саме їх самовіддана праця, стійкість, мужність, висока культура і духовність зробили нашу Україну незалежною. Тому ми низько вклоняємося Вам, шановні ветерани, і висловлюємо щиру подяку за Ваш воєнний і трудовий подвиг. Ми будемо берегти пам’ять про Ваші подвиги та заповімо своїм нащадкам дбайливе ставлення до Вас.

 Усім, звичайно, хочеться, щоб осінні дні були погожими та теплими, так і осінь свого життя кожна людина прагне провести в теплі родинного затишку, оточена піклуванням та любов’ю рідних і близьких. На жаль, однією з найбільших проблем людей похилого віку є самотність та потреба в сторонній допомозі. У нашому районі проживає майже півтора тисячі самотніх краян, тобто громадян, які не мають дітей. А скільки є громадян, які і мають дітей, але діти їх залишили без догляду, і полічити годі. Тому турбота про таких людей – один із пріоритетних напрямків роботи Надвірнянського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Адже гуманність суспільства визначається відношенням його до дітей, одиноких та немічних людей.

Шановні громадяни поважного віку! Дорогі наші пенсіонери, ветерани війни і праці!

Ми пишаємося Вами. Ви являєте собою живий зв’язок часів і поколінь. Ваші знання і досвід, виваженість у вчинках і відповідальність особливо важливі сьогодні, коли поряд з ініціативою молодих потрібна життєва мудрість старших.

Сердечно зичу Вам міцного здоров’я, щастя і благополуччя. Божої ласки і захисту Вам.

Роман ОГЕРУК,

директор Надвірнянського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/10/starist-%e2%80%93-tse-zolota-osin-lyudskoho-zhyttya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.