- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Якщо ви повернулись на Батьківщину

Posted By Модератор On 18.10.2011 @ 15:12 In Закон | No Comments

Багато громадян на­шої держави, яким доводилося залишати батьківщину, жити у чужій для них країні та з різних причин перейти за кордоном у статус нелегального мігранта, або особи, якій відмовлено у наданні притулку чи статусу біженця, ставали учасниками процедури добровіль­но­го повернення чи  реадмісії.

Реадмісія – це взаєм­ні зобов’язання держав, закріплені у міжнародних угодах, прийняти назад власних громадян, а також громадян третіх країн та осіб без громадянства, котрі незаконно прибули на територію однієї з Договірних Сторін, або прибувши законно, втратили під­стави для перебування.

Україна підписала 17 угод про реадмісію з такими країнами: Литвою, Молдовою, Латвією, Узбекистаном, Туркме­ністаном, Болгарією, Швейцарією, Грузією, Ту­­реччиною, Росією, Да­нією, Європейським Союзом, В’єтнамом, Норвегією.

В Україні неурядові організації реалізовують кілька програм надання допомоги громадянам України, повернутих в Україну в порядку реадмісії. Вони пропонують надання: пос­луг зі сприяння у працевлаштуванні, отриманні доходу, пошуку навчальних курсів; інформації щодо прав та обов’язків, пов’язаних із правовим та цивільним станом; тимчасової, невідкладної гуманітарної допомоги шляхом страхування з надання медичної та психологічної допомоги, надання житла, готівки для харчування та особистих потреб, юридичної допомоги.

За консультацією звертайтеся за тел. (044) 256-17-88.

 


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/10/yakscho-vy-povernulys-na-batkivschynu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.