- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Михайло Вишиванюк: Маємо поєднати бажання людей, які займаються розвитком туризму, з нашим науковим потенціалом

Posted By Модератор On 28.11.2011 @ 12:48 In Влада | No Comments

На розгляд засідання колегії облдержадміністрації, яке відбулося 22 листопада, виносилося 5 важливих питань. Однак, особливу увагу учасники колегії вчергове приділили розгляду проб­лем та перспектив розвитку на Прикарпатті туризму, який є пріоритетним напрямком економіки краю.

Про стан туристичної галузі в області поінформувала начальник управління туризму ОДА Наталія Гасюк. В обговоренні студенти-старшокурсники Інституту туризму Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника презентували власні наукові проекти зі створення туристичних маршрутів, інформаційних пунктів, готельно-ресторанних комплексів. Майбутні фахівці туріндустрії для залучення на Прикарпаття значної кіль­кості туристів пропонують проводити різноманітні етнофестивалі, зокрема, з популяризації ліжникарства чи середньовічної культури.

Перспективними, як прозвучало на колегії, в області можуть стати історичний та культурний туризм. Зокрема, письменник, депутат обласної ради Степан Пушик, радник голови ОДА з гуманітарних питань, автор багатьох краєзнавчих та наукових розвідок, запропонував до заходів з промоції краю включати відомості про давні святилища, що збереглися на теренах Галичини, а також численні легенди, які у всьому світі притягують туристів. Також, на думку промовців, прагнучи зробити туристичну галузь дійсно домінуючою, не потрібно забувати про облаштування доріг, сані­тарних зон, встановлення бігбордів, промоцію населених пунктів тощо.

«Сьогоднішня колегія повинна дати новий поштовх розвитку туризму, – наголосив голова ОДА Михайло Вишиванюк. – Ми хочемо і маємо поєднати бажання людей, які займаються розвитком туризму, з нашим науковим потенціалом». За словами Михайла Вишиванюка, прикарпатські науковці дослідили окремі маловідомі історичні місця краю, які вже можуть стати привабливими для туристів з інших регіонів. Потрібно лише вивчити ці наукові доробки та правильно скористатися цікавою інформацією, що подається у них.

Необхідно, як підкреслив голова ОДА, звернути увагу на вивчення іноземних мов, розробку низки культурно-мистецьких заходів, поглиблення репертуару художніх колективів. «Ми можемо і вміємо показати нашу старовинну кухню, наші обряди, наші звичаї, – сказав Михайло Вишиванюк. – І цим самим будемо працювати над збереженням національних традицій, мови, культури, нашої самобутності».

Організовувати відпочинок дітей з інших регіонів на Прикарпатті, розповідаючи їм про туристичні й історичні родзинки нашого краю, – таке завдання поставили перед головами райдержадміністрацій.

Серед запрошених на колегію були керівники провідних туристичних фірм області та власники приватних зелених садиб. За словами Наталії Гасюк, в області є 240 туристично-рекреаційних закладів, в тому числі 143 готелі, 800 садиб. Однак, лише 100 приватних садиб серти­фіковані.

Прес-служба голови ОДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/11/myhajlo-vyshyvanyuk-majemo-pojednaty-bazhannya-lyudej-yaki-zajmayutsya-rozvytkom-turyzmu-z-nashym-naukovym-potentsialom/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.