- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Про призначення стипендій, ситуацію в освітніх закладах

Posted By Модератор On 28.11.2011 @ 13:40 In Влада | No Comments

та інші назрілі питання йшлося на засіданні постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, засобів масової інформації, молодіжної політики, туризму та спор­ту 17 листопада ц. р. Під керівництвом голови комісії Миколи Андрейчука депутати Оксана Хімич, Володимир Черленюк і Тарас Стасишин з участю заступника голови районної ради Івана Степника, керуючого справами-заступника голови районної ради Ігоря Писклинця, начальників від­ділу культури і туризму РДА Олександра Зварчука та управління праці і соціального захисту населення РДА Андрія Креховецького, редактора газети «Народна Воля» Івана Гриджука оперативно і компетентно розглянули листи, а також матеріали і проекти рішень ІХ сесії районної ради.

На лист голови обласної ради Олександра Сича щодо плану роботи на наступний рік районні обранці запропонували внести на розгляд про­фільної комісії Івано-Франківської обласної ради питання про включення у план соціально-економічного розвитку на 2012 рік  будівництво школи у Чорному Потоці та завершення будівництва шкіл у Красній, Назавизові і Биткові.

Члени комісії рекомендують райдержадміністрації та координаційній раді з питань видавничої справи підготувати проект районної програми підтримки книговидання на 2011-2015 роки.

Для розвитку молодіжної політики рекомендовано райдержадміністрації розробити районну програму із врахуванням обласної програми «Молодь Прикарпаття».

Відділам РДА освіти, культури і туризму запропоновано передбачити кошти на виплату стипендій ім. Володимира Луціва переможцям ІV етапу Всеукраїнських олімпіад, а нині студентам, протягом усього періоду навчання у ВНЗ – Наталії Андрусяк (Івано-Франківський національний медичний університет), Іванові Здомському (Київський національний університет ім. Т. Шевченка), Володимирові Косміраку та Сергі­єві Бондаренку (Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу).

Звіт райдержадміністрації про виконання районного бю­джету за 9 місяців 2011 р. комі­сія взяла до уваги. Скрупу­льозно поставилась також до внесення змін до цьогорічного райбюджету і внесла  на роз­гляд сесії такі пропозиції: врахувати у доходах і видатках субвенцію з бюджету Пасічнянської сільської ради в сумі 82 тис. грн. на ремонт внут­рішніх приміщень Пасічнянської ЗОШ І-ІІІ ст.; заслухати начальника відділу освіти РДА Михайла Винника з приводу зменшення капітальних вкладень на 750 тис. грн.

Постійній комісії з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій рекомендовано невикористані 8,8 тис. грн. роз­поділити як додаткову до­пла­ту до пенсій воякам ОУН-УПА.

Будівництво дитсадка у Білих Ославах,

майнові та ціла низка інших питань стали основою динамічного, часом дискусійного, обговорення під час засідання постійної депутатської комісії районної ради з питань со­ціально-економічного розвитку  підприємництва, комунальної власності 18 листопада ц. р. Координував обговорення матеріалів ІХ сесії районної ради шостого скликання голова цієї комісії Іван Микитюк з участю куратора – радника соціально-економічного розвитку,   з питань бюджету та фінансів виконавчого апарату районної ради Василя Дмитрука.

Члени комісії рекомендували затвердити звіт про хід виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 9 місяців 2011 р., про виконання райбю­джету за цей період.

Комісія висловила своє бачення на внесення змін до райбюджету-2011, запропонувавши після тривалого обговорення спрямувати 300 тис. грн. із райбюджету на будівництво до­шкіль­ного навчального закладу у Білих Ославах.

Депутати розглянули низку майнових питань щодо об`єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста нашого району, зокрема, про передачу локальних газових котелень на технічне обслуговування КП «Теплокомуненерго», про продовження договорів оренди приміщень, підсумки інвентаризації об`єктів спільної власності, затвердження тарифу на теплову енергію для бюджетних установ.

Комісія також запропонувала додатково включити до порядку денного сесії питання про внесення змін до розрахунків орендної плати для ПрАТ «Надвірнянська друкарня», про надання дозволу на послуги зв`язку для  жителів села Пнів (Інтернет).

Сесії рекомендовано підтримати звернення Долинської міської ради щодо реформування порядку та механізму внесення рентної плати за нафту, природний газ і конденсат з метою збільшення відрахувань цього виду платежу до місцевих бюджетів.

У роботі комісії взяли участь заступник голови РДА Степан Іроденко, начальники управлінь економіки і фінансового Василь Уніят та Михайло Обідняк, начальник відділу освіти  РДА Михайло Винник, голова Фонду комунального майна району Іван Коцько та головний лікар ЦРЛ Ярослав Ісопенко.

Орися СПІВАК «Народна Воля»

Переймалися недостатністю коштів

На засіданні комісії з питань охорони здоров`я та со­ціального захисту під орудою Василя Монастирецького з участю начальника загального відділу районної ради Богдана Клим`юка обговорили матеріали ІХ сесії ради.

Зокрема, члени комісії зосередилися на проекті рішення «Про внесення змін до рішення районної ради від 6 січня 2011 р. № 51-3/2011 «Про районний бюджет на 2011 рік», згідно з яким у межах затверджених призначень районного бюджету передбачено перерозподілити кошти центральній районній лікарні, зокрема, зменшити поточні видатки загального фонду по відповідному коду ФАПи на 105,7 тис. грн. Йдеться якраз про первинну ланку надання медичної допомоги, до якої нині в рамках проведення реформи галузі прикута чи не найбільша увага. Проте, як з`ясувалося в процесі обміну думками, депутати районної ради з розумінням поставилися до такого перерозподілу фінансів, чому, без перебіль­шення, посприяло і детальне роз`яснення ситуації Богдана Клим`юка.

Скрупульозно вивчали інформацію про хід виконання депутатських запитів. У проекті рішення на сесії її запропонують взяти до уваги. А це означає, що проблемні запити районних депутатів залишаються на суворому контролі. Розв`язання всіх насущних проблем краян, відображених у них, безпосередньо залежить від наявності коштів, яких, звісно, на сьогодні гостро не вистачає. І з такими реаліями депутатам доведеться змиритися, або пропонувати альтернативні шляхи вирішення порушених питань, пошуку додаткових джерел фінансування.

Депутати розглянули також листи, що найдійшли на адресу профільної комісії, прийнявши конкретні рекомендації.

Внесено пропозицію до пла­ну роботи обласної ради на наступний рік. Профільна комісія районної ради запропонувала розглянути питання про стан надання медичної допомоги жителям Прикарпаття медичними закладами області.

Леся ДУТЧАК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/11/pro-pryznachennya-stypendij-sytuatsiyu-v-osvitnih-zakladah/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.