- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Розмова на рівних

Posted By Модератор On 28.11.2011 @ 12:49 In Влада | No Comments

Цього тижня під час виїзного розширеного засідання секретаріату обласної організації Національної спілки журналістів України у Коломиї відбулася зустріч з головою облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком.

У засіданні взяли участь редактори районних газет Прикарпаття, начальник управління у справах преси та інформації ОДА Іван Дячишин, заступник начальника цього управління Богдан Яріш, заступник керівника апарату ОДА Тамара Лейбюк.

Голова правління облорганізації НСЖУ Василь Назарчук та відповідальний секретар Вікторія Плахта ознайомили керівника ОДА з нинішними проблемними питаннями, які доводиться вирішувати редакційним колективам. Йшлося, зокрема, про непрості умови до шляху реформування комунальних друкованих засобів масової інформації, про що мовиться уже не перший рік, і два законопроекти з цього питання чекають свого розгляду у Верховній Раді України. Однак, коли йдеться про правовий і соціальний захист журналістів комунальних ЗМІ, то проект НСЖУ, автором якого виступає народний депутат, колишній головний редактор газети «Високий замок» Степан Курпіль, є більш прийнятним для нас, аніж законопроект, підготовлений Держкомтелерадіо. Бо проект НСЖУ об`єктивніше і всебічно враховує майнові( у. т. ч. приміщення і земельні) і соці­альні гарантії редакційних колективів.

Учасники зустрічі також висловилися про потребу у нинішніх умовах працювати, як мовиться, на рівних партнерських стосунках із владними структурами, зокрема, і засновниками комунальних друкованих ЗМІ. Торкнулися і питання про свободу слова і друку (а зустріч відбувалася якраз у День свободи, 22 листопада, і з ним привітав журналістів голова ОДА). Михайло Вишиванюк з розумінням ставиться до проблем, які існують у редакційних колективах з виплатою зарплати, вчасної фінансової підтримки з боку органів місцевого самоврядування, вирішення матеріальних та соціально-побутових проблем. Хоча. як висловився він, не всім зразу і повністю можна допомогти, а також відзначив, що свобода слова і свобода висловлювання є великим демократичним завоюванням. І його треба цінувати, не зловживати ним, уміти відстоювати власну думку і позицію у правовому полі, не вдаючись до взаємних образ і необгрунтованих принижень людської гідності.

Такий діалог керівника області із журналістами запам`ятався як відвертістю, так і об`єктивністю. І обидві сторони висловилися і згодилися, що подібні зустрічі вартують, аби вони відбувалися регулярно.

Іван ГРИДЖУК,

член секретаріату і правління ОО НСЖУ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/11/rozmova-na-rivnyh/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.