- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Тиждень безпеки дорожнього руху

Posted By Модератор On 28.11.2011 @ 12:10 In Влада,Здоров`я | No Comments

За офіційною статистикою, торік у нашій державі в автоаваріях загинуло 4709, травмовано – 38 917 осіб. Кожен третій загиблий – молода людина віком до 29 років. Фактично втрачаємо на дорогах основу економічного потенціалу держави.

Крім непоправних людських трагедій, ДТП завдають значних матеріальних збит­ків. За оцінками Світового банку, втрати української економіки щорічно сягають близько 5 млрд. доларів.

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я попереджають: якщо не вжити термінових заходів, то до 2020 р. аварії на дорогах стануть головною причиною смертності у світі.

Тому 2 березня 2010 р. Генеральна Асамблея ООН проголосила 2011-2020 роки Десятиліттям дій з безпеки дорожнього руху, мета якого – суттєво скоротити втрати на дорогах.

У «Зверненні до співвіт­чиз­ників з нагоди урочистого відкриття Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху, проголошеного ООН» (11 травня 2011 р.) Президент України закликав усі органи державної влади, політичні партії, рухи, неурядові орга­нізації та громадян України підтримати зазначену Глобальну ініціативу ООН і розпочати активну роботу із наведення порядку на дорогах.

Щоб подолати епідемію смертей на дорогах, потрібне партнерство влади, громадських організацій, ЗМІ й кожного українця зокрема.

Тому Тиждень безпеки дорожнього руху із 14 по 20 лис­топада 2011-го проходив під гаслом «Партнерство заради безпеки». Двері Партнерства відчинені для кожного, хто хоче долучитися до руху за безпечні дороги. Безпека на дорозі – справа спільна!

Василь ГАДЖЕГА,

старший інспектор дізнання ВДАІ Надвір­нянського райвідділу УМВС.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/11/tyzhden-bezpeky-dorozhnoho-ruhu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.