- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Бідним – допомогу. Молодим – роботу

Posted By Модератор On 16.12.2011 @ 12:24 In Влада | No Comments

На засіданні Регіонального комітету з економічних реформ під орудою голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка за участі голови обласної ради Олексадра Сича та відповідальних працівників і керівників структурних підрозділів обласної виконавчої влади обговорили широкий спектр питань життєдіяльності Прикарпаття.

Зокрема, про передачу нерухомого майна професійно-технічних училищ області з державної форми власності у комунальну; про стан готовності області до впровадження з 1 січня 2012 р. єдиної системи державної реєстрації речових прав на нерухоме майно; стратегію економічного і соціального розвитку територій області до початку 2015 року з урахуванням перспектив 2020-го; про заходи з подолання бідності; про інформаційний супровід стратегічних ініціатив Президента України та роз`яснення перетворень на державному і регіональному рівнях.

Основні акценти на порушених проблемах розставив голова ОДА Михайло Вишиванюк. Третього січня 2012 р. в Івано-Франківську відкриють обласний дозвільний центр. Нині завершують формування регламенту видачі дозвільних документів, уточнив начальник головного управління економіки ОДА Володимир Попович. Зараз в області функціонують 14 дозвільних органів, котрі видали понад 5 тисяч дозволів підприємницького характеру. Запровадження центру в області уможливить скоротити часові та грошові витрати підприємців під час проходження дозвільних процедур, а також зменшить рівень корупції.

* * *

Із 22-х ПТУ на Прикарпатті півдесятка залишились під фінансуванням Міністерства освіти, а решта – з обласного бюджету, повідомила начальник управління освіти ОДА Зінаїда Болюк, запропонувавши прискорити відповідні процедури з цього приводу.

* * *

Обговорюючи заходи з подолання бідності, голова ОДА порекомендував начальникові головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Ярославу Лагану створити при управлінні благодійний фонд для допомоги бідним краянам. Також запропоновано надавати цільову допомогу найбіднішим через громадські ветеранські організації, де, на думку М. В. Вишиванюка, краще будь-кого знають про потреби соціально вразливої категорії людей. Ігор Зварич висловив переконання, що проблема подолання бідності нерозривно пов`язана із зайнятістю населення. Тому питання збільшення кількості робочих місць повинно бути відображено в програмі подолання бідності.

Олександр Сич звернув увагу на необхідність захисту права на роботу осіб, які досягли середнього віку, а також випускників вузів, котрих також гостро торкається безробіття. Для тих підприємців, котрі візьмуть на роботу людей з досвідом і фахом, треба запровадити квотування й запропонувати уряду такий шлях вирішення цієї проблеми, сказав Олександр Сич.

За словами Михайла Вишиванюка, молоді потрібно дати ширші можливості реалізувати себе. Нині чимало пенсіонерів ще працюють у медичних та освітніх закладах області. Їх досвід голова ОДА закликав переймати, але на керівні посади призначати молодших. Керівникам установ та організацій, які досягли 65-річного віку, рекомендуватимуть перейти на легшу роботу, зазначалося на засіданні регіонального комітету з економічних реформ. Також Михайло Вишиванюк виступив з ініціативою вивести до Ворохти, де сприятливе цілюще повітря, всі протитуберкульозні лікувальні заклади Прикарпаття. Він наголосив на необхідності розробити обласну програму щодо зосередження всіх протитуберкульозних центрів лише у Ворохті.

Модернізований «Нафтохімік…» запрацює

По завершенні засідання Регіонального комітету з економічних реформ відбулася прес-конференція голови ОДА Михайла Вишиванюка.

Відповідаючи на запитання журналістів Прикарпаття, керівник виконавчої обласної влади, зокрема, зазначив, що вже в наступному році відбудеться оптимізація відділів й управлінь у державних адміністраціях районів з метою уникнення дублювання роботи відділів тощо. Івано-Франківщина вийшла на 3-тє рейтингове місце за соціально-економічними показниками впродовж 9 місяців ц. р. Голова ОДА підкреслив значущість залучення всіх територіальних громад у будівничі процеси. Продовжуючи тему, зауважив, що всі райони попрацювали непогано. Детальніше зупинився на Городенківському районі, де восени цього року урочисто відкрили реконструйований цукровий завод. Відновлення там виробництва уможливило створення 600 робочих місць, за що голова ОДА похвалив власника Городенківського цукрового заводу Івана Гуту.

Михайло Вишиванюк повідомив про відновлення в області проведення творчих звітів районів. Проте вони відбуватимуться не в обласному центрі, а в інших прикарпатських містах. Михайло Вишиванюк переконаний, що відновлення творчих звітів додатково стимулюватиме керівників районів.

І ще одну, чи не найважливішу, новину почули від голови облдержадміністрації, зокрема, представники ЗМІ Надвірнянщини – ПАТ «Наф­тохімік Прикарпаття» ніхто не планує закрити. – На заводі завершують модернізацію і незабаром він знову запрацює на повну силу, – запевнив керівник області Михайло Вишиванюк. – Модернізація Надвірнянського НПЗ обійшлася власникам у 12 млн. грн.. А загалом стосунки влади області з ПАТ «Укрнафта» нормалізувалися, сказав М. В. Вишиванюк.

Леся ДУТЧАК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/12/bidnym-%e2%80%93-dopomohu-molodym-%e2%80%93-robotu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.