- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Електронний ярлик для новорічної ялинки

Posted By Модератор On 23.12.2011 @ 12:19 In Економіка,Природа | No Comments

Цього року ДП «Надвірнянський лісгосп» реалізуватиме новорічні ялиночки відповідно до новації Державного агентства лісових ресурсів України. До стовбура лісової красуні (друга-третя гілка від комлевого зрізу) прикріплять електронну бірку з інформацією про походження хвойного насадження.

Це – відомість, яка вказує, з якого лісгоспу лісництва відпустили дерево. Завдяки цьому можна визначити відповідність товару супровідним документам, перевірити законність придбання хвойних красунь або встановити чи не прибула ця ялинка з екологічно небезпечної зони. Відпуск та реалізацію новорічних ялинок проводитимуть за такими документами: договір з лісовим господарством на купівлю новорічних ялинок при відпуску 100 штук і більше; наряд на відпуск лісопродукції; товарно-транспортна накладна встановленого зразка (тип. форма № 1 -ТН ) з відповідними відмітками відвантажувача, видана лісогосподарським підприємством; у товарно-транспортній накладній зазначають, що новорічні ялинки є марковані бірками, у т. ч. п’ятьма контрольними.

Середня реалізаційна ціна однієї ялинки разом із вартістю електронної бірки – 52 грн.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 р.у № 665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» із врахуванням щорічної індексації. За одне незаконно зрубане у лісі дерево доведеться сплатити, залежно від діаметру пня: до10 см– 188,79 грн.; 10,1-14 см– 332,64 грн.; 14,1-18 см– 854,10 грн.

Крім цього, згідно зі ст. 65 Кодексу України про адміністративне лісопорушення лісопорушники сплачують штраф від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-170 грн.), а посадові особи – від 7 до 20 неоподатковуваних мінімумів (119-340 грн.).

Отже, подбайте про те, щоб новорічна красуня принесла вам радість, а не клопоти.

Довідки за тел. 2-06-60 у Над­вірнянському держлісгоспі.

Петро ПРИЙМАК,

провідний інженер з охорони лісу Надвірнянського держлісгоспу.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/12/elektronnyj-yarlyk-dlya-novorichnoji-yalynky/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.