- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Не випалюйте суху траву

Posted By Модератор On 16.12.2011 @ 11:50 In Здоров`я,Природа | No Comments

За станом на 9 грудня 2011 р. у Надвірнянському районі виникло 35 пожеж сухої трави. Загальна площа цих пожеж орієнтовно становить4500 м. кв. Основною причиною їх виникнення є недбалість жителів району та їх безвідповідальність під час прибирання земельних ділянок. Люди під час випалювання сухої трави на своїх земельних ділянках не задумуються про наслідки, які можуть бути під час цих пожеж. Нерідко невелике контрольоване горіння призводить до великої пожежі, що швидко поширюється до будинків, гаражів та інших сільськогосподарських будівель, завдаючи значних збитків і спричинюючи травми та загибель людей.

Будьте обережні з вогнем у лісі

Шановні жителі району, в умовах  сухої  вітряної  погоди  виникає особлива   небезпека   пожежі у лісових масивах. Маленька іскорка від непогашеної цигарки, вогнища може спричинити пожежу,   яка завдасть лісовому господарству та навколишньому середовищу величезних збитків.

Щоб запобігти виникненню пожежі, проявляйте обережність у поводженні з вогнем, не розпалюйте багать на полях і в лісах, забороняйте дитячі пустощі з вогнем.

Якщо лихо сталося – виникла пожежа – терміново викликайте пожежну охорону, самі візьміть активну участь у гасінні пожежі аж до повної її ліквідації.

Роман ПЛИТУС,

начальник Надвірнянського райвідділу УМНС.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/12/ne-vypalyujte-suhu-travu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.