- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Попри окремі заяви, у Білих Ославах дитячий садок у наступному році запрацює!

Posted By Модератор On 05.12.2011 @ 17:01 In Влада,Духовність | No Comments

На календарі початок грудня, а в Надвірнянському районі, складається таке враження, уже розпочався передвиборчий сезон, задовго до парламентських виборів 2012 року.

Підставою для такого припущення є опублікована 25 листопада у «Народній Волі» заява окремих партійних фракцій Надвірнянської районної ради щодо будівництва дитячої дошкільної установи у с. Білі Ослави.

Дійсно, восени минулого року голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк був на сходах селян у Білих Ославах, що відбулися у місцевій школі, і пообіцяв громаді: у Білих Ославах, де так багато молодих сімей, буде побудований дитячий садок. І він дійсно будується та буде зданий в експлуатацію у 2012 році.

[1]

Дитсадку в Білих Ославах – бути. Світлина Степана Івасюка

Правда, Вишиванюк не обіцяв, що дитячий садок буде збудовано за рахунок його приватних коштів. Зрештою, людям, особливо дітям, байдуже, з яких джерел фінансується будова, яка на очах у громади виростає з кожним днем.

Відверто кажу: моїм односельцям й досі не віриться, що село, нарешті, матиме свій дитячий садок-ясла, що вже не треба буде возити діток у Заріччя, де давним-давно є такий дошкільний заклад. Люди не натішаться.

А щодо згаданої заяви, то хто би що не казав – правдою є те, що дійсно за сприяння голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка наприкінці минулого року розпочали будівництво фундаменту під майбутній дитячий садочок. Сільська рада оперативно виділила земельну ділянку поруч з адмінприміщенням, біля пам`ятника Тарасу Шевченку, і на будівельний майданчик, наголошую, за сприяння Михайла Вишиванюка завезли цемент, 60 тонн. За допомогою керівництва району та місцевих меценатів виготовили в Івано-Франківську і привезли «на місце» фундаментні блоки, Делятинський держлісгосп, як і обіцяв громаді села його директор Іван Симчич, виділив лісоматеріали, 65 кубометрів, їх, відповідно до специфікації, розпилили підприємці з Білих Ослав безкоштовно. ВАТ «Івано-Франківськцемент», окрім згаданого цементу, надав 400 тонн щебеню на фундамент та залізобетонні конструкції на 250 тис. грн. Коломийський завод будматеріалів, як зазначив заступник голови Надвірнянської РДА Володимир Гурей, виділив на цю будову 150 тисяч штук цегли на 200 тис. грн. За сприяння голови Надвірнянської РДА Володимира Калічка вирішено питання про покриття даху металопрофілем на 77 тис. грн. За підсумками проведеного тендеру з вересня поточного року будівельні роботи у Білих Ославах проводить фірма ПМК-118. Проектно-кошторисну документацію виготовила філія «Івано-Франківськагропроект» об`єднання «УкрНДІагропроект». Загальна площа споруди – понад тисячу квадратів.

Зараз будівництво каркасу з покрівлею Білоославського дитячого садка-ясел на 50 місць – на завершенні. І похвально, що до цього будівництва долучилась Надвірнянська районна рада, виділивши кошти з районного бюджету. Бо що стосується бюджетів – районного чи обласного, то, це, як відомо, кошти громади, народні гроші, а не власні гривні депутатів, Михайла Вишиванюка чи голови обласної ради Олександра Сича.

Важливо, що ця споруда у Білих Ославах буде функціонувати!

Водночас мені, уродженці цього села, дуже прикро читати явно недоброзичливі заяви на шпальтах рідної районної газети, у попередниці якої я свого часу розпочинала юнкором свою журналістську практику. За що? За те, що вже стільки зроблено?!

Та, мабуть, ще прикріше від того, що серед підписантів тієї піар-заяви є ті, котрі мають родину у Білих Ославах, друзів, а, отже, бувають і бачать, що обіцянки Михайла Вишиванюка – це не голослівні заяви, а конкретні справи, за якими, зрештою, про кожного з нас, а не лише про керівників, люди судитимуть при житті, а Всевишній – після…

До слова, за достовірною інформацією головного управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації, на завершення у 2012 році будівництва дошкільного закладу у с. Білі Ослави з державного бюджету буде спрямовано 4 млн. грн.

У поточному році на об`єкти соціально-економічного розвитку Надвірнянського району з різних джерел виділено 3 млн. 685 тис. грн. Зокрема, ці кошти спрямовано на встановлення системи опалення Битківської селищної амбулаторії, на газифікацію села Пасічної та селища Битків; на реконструкцію водопровідної системи села Пасічна, на реконструкцію пологового будинку у м. Надвірній.

Водночас кошти бюджету розвитку обласного бюджету, виділені для Надвірнянщини, складають 1 млн. 900 тис. грн. Їх скеровано на проведення капітального ремонту Делятинської ЗОШ і «червоної школи» у селищі Ланчин та реконструкцію і капітальний ремонт приміщень Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату в м. Надвірній.

… І знову про Білі Ослави. Доводжу до відома не лише заявників, а й усіх моїх земляків, яких я дуже шаную, що саме за сприяння голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка ДАК «Нафтогаз» виділив 1 млн. 500 тис. грн на будівництво третьої черги підвідного газопроводу Надвірна-Ланчин. Цей газопровід передбачає також газифікацію трьох «кольорових сіл» – Чорний Потік, Білі Ослави і Чорні Ослави. Роботи проводитимуть у 2012 році. І, сподіваюсь, Надвірнянська районна рада, у складі якої є депутати-білоославчани, підставить своє плече.

То ж, як у нас кажуть, най Бог помагає. А заяви писати, то не будувати…

З повагою

Тамара ЛЕЙБЮК,

керівник прес-служби голови ОДА, заслужений журналіст України.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/12/popry-okremi-zayavy-u-bilyh-oslavah-dytyachyj-sadok-u-nastupnomu-rotsi-zapratsyuje/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2011/12/IMG_2609.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.