- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Пронесімо червоно-чорний прапор Надвірною

Posted By Модератор On 23.12.2011 @ 12:47 In Духовність | No Comments

Незабаром 2012-й – рік 70-річчя утворення на землі синьоокої Волині Української Повстанської армії.

Надвірнянське міське об`єднання товариства «Просвіта» і «Молода Просвіта» м. Надвірної готуються у наступному році провести низку заходів. Зокрема, крайову науково-історичну конференцію «УПА: правда у контексті національного відродження», мистецькі, книжкові мандрівні виставки, підготовку групи молодих лекторів для висвітлення цієї героїчної тематики, літературно-мистецькі заходи, подорож до місця зародження УПА у рамках проекту «Шляхами борців за волю України», прискіпливе вивчення і підготовка до видання повстанського мартиролога Надвірнянщини.

Молоддю пристрастно підтримана моя ідея – вперше в Україні пронести містом Надвірною поруч із синьо-жовтим велике червоно-чорне полотнище на завершальному етапі ювілейних святкувань.

Закликаємо краян якнайширше прилучитися до діяльності із підготовки до 70-річного ювілею повстанського руху. Донести якнайглибше до юного покоління правду нашої боротьби, цінності любові до української історії, формування непохитної мужності і ненависті до ворогів, які зазіхають на нашу прекрасну землю.

Об`єднаймося, українці, і палко працюймо разом над величним Собором вічної і волелюбної України.

Слава Україні!

Ярослав ЛАЗОРКО,

голова Надвірнянського міського об`єднання товариства «Просвіта», автор ідеї розгортання великого синьо-жовтого прапора на майдані Т. Шевченка у Надвірній у 2011 році.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2011/12/pronesimo-chervono-chornyj-prapor-nadvirnoyu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.