- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Христос Рождається!

Posted By Модератор On 05.01.2012 @ 11:52 In Духовність,Свята | No Comments

[1]«… я звіщаю вам велику радість, що буде радістю всього народу: Днесь народився вам у місті Давидовім Спаситель, він же Христос Господь». (Лк. 2,10-11)

Тихо і смиренно прийшов Син Божий у наш грішний світ. Тихо і смиренно з’явилася на планеті людей Воплочена Любов і Своїм приходом назавжди змінила світ. Ще за сім століть до тихої Різдвяної ночі прихід Сина Божого описав пророк Ісайя: «Він не буде кричати, ані вигукувати, і голосу Свого на вулиці не дасть почути. Надломленої очеретини не доламає; льону, що тліє, він не погасить..».

Щороку ми переживаємо таємницю Різдва Христового, але одні це сприймають, як данину релігійному звичаю, інші приймають цю вістку з недовір’ям, а ще інші з острахом. Христос приходить, як маленьке дитя, в убогому стані, щоб малі й дорослі, молоді й старі, бідні й багаті, бездомні й безробітні могли прийти до нього. Немає ніяких перешкод, тільки потрібна віра. Тоді Святий Дух наповнить кожного з нас силою своєї благодаті.

У Старому Завіті Бог приходить до Мойсея на горі Синай у громі і блискавицях, а в Новому Завіті – як немічне Дитя. Божа могутність і любов поєдналися в особі Ісуса Христа, який відкриває нам усім таємниче лице Бога Отця, через Святого Духа. Ми не самі. «З нами Бог розумійте, народи, і покоряйтеся бо з нами Бог».

Небесне й земне з’єдналося сьогодні, щоб заспівати: «Слава во вишніх Богу, мир на землі спокій і між людьми благовоління!

Різдво Христове возсіяло світлом у пітьмі гріховності, зруйнувало стіну боговідчуженості, яку спорудив людський гріх. І щороку Свята Церква чекає, щоб її діти поклонилися новонародженому Спасителю. Та, на жаль, у передріздвяний час всі люди радісно готуються до Різдва, але мало хто при тому пам’ятає про Сина Божого, Який став Сином людським. Всі метушаться, бігають по крамницях, думають про ялинку, заклопотані тим, що поставити на святковий стіл, з вітрин магазинів до довірливого народу сміються закордонні Санта-Клауси… Як і у ту історичну ніч Різдва Христового, сьогодні світ живе своїм життям: хтось спить, хтось гуляє, хтось топить здоров’я в горілці, наркотиках, хтось відбирає у брата свого його добро… Так як і тоді, коли Марія зі старцем Йосифом шукала притулку для Дитини, Яка ось-ось мала народитися, і наштовхувалися на зачинені двері і холодну байдужість людей, так і сьогодні ми не поспішаємо відкрити свої серця Господеві, Який стоїть і стукає… Та чи можемо ми почути тихий стук і лагідний голос Слова Божого, коли весь світ заполонили гріховні реклами, дикі звуки та ритми? Люди збайдужіли до чужого горя, не бажають обтяжувати себе «чужими» проблемами, зрештою, до цього закликають на кожному кроці яскраві бігборди: «Насолоджуйся!», «Бери від життя все!», «Ти – лідер!», «Все для тебе!»… А Ісус народився в тиші Вифлеємської ночі, Він прийшов на світ як Князь миру, спокою і божественної тиші. Христос утихомирює всі бурі, з Його приходом благодатна тиша опановує світ. І поклонилися Йому ті, хто почув тихий спів ангелів, хто, відірвавши погляд від землі, звів очі до неба, і побачив Вифлеємську зорю

Дорогі брати і сестри! Одним із джерел нашої духовної радості і запорукою нашого вічного життя є віра в народження Господа нашого Ісу­са Христа. Віра, якою жили і втішалися наші батьки, діди і прадіди. Віра давала їм, дає нам і буде давати нашим поколінням радість у житті, радість у покаянні, радість у молитві і радість у добрих ділах.

Вступаючи в Новий 2012 рік, будемо молити Всемилостивого Бога, щоб наступний рік Його благості був мирним, плідним, благополучним для Святої Церкви, для нашої України і для усіх нас. Вітаю кожного з вас, дорогі мої, з Різдвом Христовим та Новим роком! Хай дарує вам Господь світлу радість, хай благословить вас миром, здоров’ям, благополуччям.

Христос Рождається! Славімо Його!

Митрофорний протоієрей

Мирослав ХІМЕЙЧУК,

декан Надвірнянський Української Автокефальної Православної Церкви.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/01/hrystos-rozhdajetsya/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/01/himeichuk.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.