- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Своєчасно виконуйте рішення судів

Posted By Модератор On 13.01.2012 @ 11:29 In Закон | No Comments

Якщо порівнювати роботу відділу ДВС Надвірнянського райуправління юстиції з 2010 р., то у 2010 році підлягало виконанню 10349 виконавчих документів. Завершено 7065 виконавчих проваджень, що становило 68,3% виконання.Торік підлягало виконанню 16712 виконавчих документів, із них завершено 12205 виконавчих проваджень або 73%.

Отже, у 2011 р. завершено виконавчих проваджень на 4,7% більше, з більшою кількістю перебування на виконанні виконавчих документів, ніж за аналогічний період 2010 р. (на 6363 виконавчих проваджень). Також на виконанні перебуває 1072 виконавчих документи про стягнення періодичних платежів (у т. ч. про стягнення аліментів). Із них 108 виконавчих документів перебуває в бухгалтеріях підприємств, установ, організацій, де стягують аліменти із зарплати боржників.

Торік відділ державної виконавчої служби Надвірнянського райуправління юстиції примусово стягнув та перерахував до Держбюджету України 182905 грн. виконавчого збору за несвоєчасне виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), а також арештував і передав на реалізацію майна боржників на загальну суму 2 млн. 984 тис. 816 грн. Це свідчить про покращення роботи відділу державної виконавчої служби. Цього вдалось досягнути завдяки співпраці з органами Пенсійного фонду, Державної податкової інспекції, прокуратури та міліції.

Спостерігається тенденція до збільшення рішень судів, інших органів та посадових осіб, які надходять на виконання до Держвиконавчої служби. Це означає, що все більше і більше громадян, приватних підприємців та юридичних осіб не виконують зобов’язань, покладених на них рішенням, за невиконання яких настають правові наслідки у вигляді: арешту коштів та майна, заборони виїзду за кордон, примусового проникнення до житла, примусового приводу через органи внутрішніх справ, а також притягнення до кримінальної відповідальності за ухилення від виконання рішення суду.

Тому наголошуємо, що для того, щоб вберегти себе від згаданих наслідків, необхідно своєчасно та повністю виконувати покладені на Вас зобов’язання.

Олег МАКОВІЙЧУК,

начальник відділу державної виконавчої служби Надвірнянського райуправління юстиції.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/01/svojechasno-vykonujte-rishennya-sudiv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.