- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Всечесні отці! Улюблені у Христі брати і сестри!

Posted By Модератор On 05.01.2012 @ 11:53 In Духовність,Свята | No Comments

[1]Христос рождається!

У світлі Вифлеємської зорі, у переспіві ангельських колядок вітаю Вас із великим святом – Різдвом у Тілі Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа!

Таїнство Різдва Христового знову входить у наше земне життя, як здійснення обітниці Отчої про Боговтілення, даної Творцем нашим прародичам ще в раю.

Упродовж двох тисячоліть людство намагалося збагнути Таїну народження Месії. Однак, не зважаючи на успішне поширення Церкви Христової, нам слід докласти ще чимало зусиль щодо власного духовного зростання у пізнанні Бога.

Щоденно Церква Христова урочисто проголошує істину віри «в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків». І це є благовість про Перше Різдво Спасителя світу, як «Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося». Святий Василій Великий навчає: «Христове Різдво, властиво й перше, себто в лоні Отця від віків, треба в мовчанні почитати. Навіть нашому умові ми не повинні дозволити, щоб досліджував це таїнство. Бо коли ще не було ані часу, ані часового простору, коли ще не було форми вислову, ані свідка – очевидця, ані того, хто б про це оповів, то як може розум утворити собі якесь поняття? Як може тут язик дати вислів для думки? Отець був і Син народжується! Не кажи: «Коли?», а радше облиш це питання! Не питай: «Як?» – бо на це нема відповіді! Бо «коли» це поняття часу, а «як» веде нас до тілесного народження…

Коли настало виповнення часу, сповнилося пророцтво Ісаї: «Ось Діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвуть Йому Ймення Еммануїл, що в перекладі є: З нами Бог» (Мв. 1,23). Син Божий зійшов із Небес і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, ставши одним із нас, – Правдивий Бог і Правдивий Чоловік. Для чого народився Христос? Господь прийшов у Тілі саме тому, щоб показати, що єдиною умовою спасіння людини є народження згори, від води і Духа. Завдяки Різдву Христовому, як повчає святитель Василій Великий: «Бог на землі, Бог між людьми, не у вогні і серед голосу труб. Не на горі, що димиться, або в темноті, ані в лячній і ревучій бурі, даючи закони, але в тілесній появі, лагідний і добрий перебуває з рівними собі. Бог у Тілі, не діючий здалека, як у пророків, але злучений з природою, рівною людській природі, щоб у той спосіб через своє Тіло, споріднене з нами, привести назад до себе ціле людство».

Ми у Христі, а Христос у нас. «А хто каже, що в Нім пробуває, той повинен поводитись так, як поводився Він» (І Ів. 2,6). Отож, підкоріться Богові, спротивтеся всякому злу і гріху, бережіть себе чистими від світу. Перемініться відновою вашого розуму через читання і виконання Слова Божого, освячуйте і зміцнюйте себе через невпинну молитву і часте прийняття Святої Євхаристії. Бог «хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди» (1 Тим. 2,4), тому моліться, щоб у кожному серці народився Христос. І Бог миру буде з вами!

З нагоди світлих Свят молитовно вітаю всіх священиків і вірних Східного і Західного обряду.

Щиро вітаю голову Надвірнянської районної державної адміністрації Калічка Володимира Івановича, голову Надвірнянської районної ради Поповича Василя Васильовича та всіх колег-депутатів Надвірнянської районної ради VI скликання, Надвірнянського міського голову Андрійовича Зіновія Мирославовича та всіх керівників сільських громад у районі. Вітаю всіх Вас, достойні меценати, приватні підприємці і всі люди доброї волі, та складаю Вам подяку за розуміння і жертовну підтримку розбудови Собору Святого рівноапостольного князя Володимира Великого.

Святкуючи цими днями, прославляймо Христа усіма своїми почуттями, словами і вчинками, як повчає апостол Петро: «Коли хто говорить, говори, як Божі слова. Коли хто служить, то служи, як від сили, яку дає Бог, щоб Бог прославлявся в усьому Ісусом Христом, що Йому слава та влада на віки вічні, амінь. (1 Петра 4, 11).

Христос рождається! Славімо Його!

Митрофорний протоієрей Олег ТРАСКО,

декан Надвірнянський Української православної церкви Київського патріархату.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/01/vsechesni-ottsi-ulyubleni-u-hrysti-braty-i-sestry/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/01/trasko.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.