- Народна Воля - http://volya.if.ua -

«Естафету» кору перебрала Красна

Posted By Модератор On 17.02.2012 @ 12:42 In Здоров`я | No Comments

Як поінформувала голов­ний державний санітарний лікар району Роксолана Іваніщак, за станом на 14 лютого ц. р. у Надвірнянщині зареєстровано 102 випадки захворювання на кір. Нездужають в основному молоді люди до 30 років, у переважній більшості юне покоління (від 14 до 18 років). Найактивніше епідемічний процес нині протікає у Красній. Таку своєрідну «естафету» це село перебрало від Заріччя, де поступово оговтуються від цієї циклічної інфекції.

Загалом вірусом кору зараз охоплено понад два десятки сіл району, зауважила Роксолана Іваніщак. Починаючи з кінця минулорічного грудня і до 10 січня ц. р. кір у Надвірнянщині «розгулював» як завізний. А вже після 10-го числа його почали реєструвати серед контактних осіб. що, власне, і варто було очікувати. Здебільшого, хвороба проходить у середній формі. Із 102 недужих тільки третину довелося госпіталізувати.

Ситуацію постійно моніторять: підстав для введення карантинних заходів у навчальних закладах поки що не виникало.

Краянам варто не забувати про зміцнення імунітету, для чого потрібно повноцінно харчуватися, не перемерзати, уникати масового скупчення людей і завж­ди мати хороший настрій. Бережіть себе і близьких.

Дарина ОЛЕСЬ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/02/estafetu-koru-perebrala-krasna/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.