- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Посадім весняний ліс

Posted By Модератор On 30.03.2012 @ 11:25 In Природа | No Comments

Щорічно ДП «Надвірнянський лісгосп» проводить вирубки приблизно на площі250 га, першочергово на ділянках, на яких у результаті різних природних катаклізмів пошкоджені насадження (вітровал, бурелом, сухостій). На такій деревині швидко розмножуються шкідники та хвороби лісу, що може привести до зараження здорових дерев.

Після вирубки обстежують ділянки і в залежності від того, скільки є на вирубці підросту (це молоді деревця, які виросли з насіння, що впало на землю), намічають лісовідновні заходи. Де згідно з нормативами підросту мало, проектують посадку лісу.

У 2012 р. заплановано посадити105 галісу – більше 400 тис. саджанців різних деревних порід (вирощених у розсадниках лісництв із зібраного насіння).

Особливу увагу лісовідновленню приділяє Івано-Франківське ОУЛМГ. Комісія в складі першого заступника начальника управління, кандидата с/г наук Р. Р. Олійника, заступника начальника відділу лісового господарства Бойчука І. М., головного спеціаліста цього відділу Параскевова О. М. заслухали кожного лісничого, де він виклав свою лісівничу позицію та свій підхід до лісової ділянки, яка потребує заліснення. Із настанням сприятливих природніх умов приступають до виконання проекту.

Держлісгосп має можливість реалізувати декоративний посад-матеріал для озеленення садиб, алей, парків, скверів таких порід: самшит вічнозелений, туї різних видів та форм, ялівці, каштан, модрина, дуб звичайний, кедр корейський та інші. Його можна придбати у нас за доступними цінами. Довідки за тел. 2-06-60.

Щодо лісокультурної кампанії, то працівники нашого підприємства проведуть її у стислі сроки та на належному рівні, адже створюємо ліси для наших дітей та онуків.

Василь ГУМЕНЮК,

провідний інженер лісових культур ДП «Надвірнянський лісгосп».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/03/posadim-vesnyanyj-lis/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.