- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Про реалізацію соціальних ініціатив Президента України В. Януковича управлінням Пенсійного Фонду України в Надвірнянському районі

Posted By Модератор On 23.03.2012 @ 12:20 In Влада,Економіка | No Comments

Управління ПФУ в Надвірнянському районі готове реалізувати у чітко визначені строки всі заходи у галузі пенсійного забезпечення, передбачені новими соціальними ініціативами Президента України В.Януковича, що були озвучені на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України 7 березня ц.р.

Розмір прожиткового мінімуму на одну особу в поточному році зросте в середньому на 14%. Із 1 січня в області він складає 822 грн., з 1 квітня збільшиться до 838 грн., з 1 липня – до 844 грн., з 1 жовтня – 856 грн. і з 1 грудня – 884 грн.

Саме для тих категорій громадян, які є найбільш соціально вразливими і незахищеними – сімей з дітьми, інвалідів з дитинства, дітей-інвалідів, ветеранів війни і праці, жертв нацистських переслідувань, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, тощо – буде підвищено та забезпечено надання державних соціальних гарантій. За розрахунками, цей захід торкнеться більшості пенсіонерів району – 22 тис. громадян. Із травня цього року вони отримуватимуть у середньому додатково щомісяця близько 100 грн. Перерахунки пенсій будуть проводитися в автоматичному режимі без потреби додаткових звернень пенсіонерів до Пенсійного фонду.

Починаючи з 1 липня, буде поетапно переглянуто розмір пенсій військовослужбовців, осіб начальницького та рядового складу, які залишили службу. Перерахунок пенсій цій категорії осіб востаннє здійснювали на початку 2008 року. Вже з 1 липня ц.р. передбачається підвищення пенсій військовослужбовців за вислугу років у середньому на 165 грн.

Зростуть також пенсійні виплати для учасників війни. Розмір доплати до пенсій для різних категорій учасників війни має у травні зрости від 30 до 50%.

Про це повідомила прес-служба управління Пенсійного Фонду України в Надвірнянському районі.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/03/pro-realizatsiyu-sotsialnyh-initsiatyv-prezydenta-ukrajiny-v-yanukovycha-upravlinnyam-pensijnoho-fondu-ukrajiny-v-nadvirnyanskomu-rajoni/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.