- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Розвиток партнерських відносин між представниками влади та роботодавцями району

Posted By Модератор On 30.03.2012 @ 11:17 In Влада,Економіка | No Comments

З метою обговорення актуальних питань у сфері ринку праці, підприємництва та розвитку партнерських відносин між представниками влади і роботодавцями району Надвірнянський райцентр зайнятості 27 березня 2012 року провів засідання «круглого столу» на тему: «Внесок державної служби зайнятості в реалізацію державної політики зайнятості та соціально-економічний розвиток району».

[1]Розпочали захід з ознайомлення роботодавців із послугами служби зайнятості начальники відділів районного центру зайнятості Леся Сметана та Ганна Дутчак. У заході взяли участь представники різних контролюючих органів. Зокрема, Роксолана Сабадаш – головний державний інспектор праці в Івано-Франківській області ознайомила роботодавців з нормативними документами щодо оплати праці в залежності від професійно-кваліфікаційного рівня професій і посад, зупинилась на дотриманні законодавства про оплату праці, а саме на своєчасності виплати авансу та зарплати.

Мирослава Гринчак – заступник начальник ДПІ у Надвірнянському районі ознайомила присутніх із змінами у Податковому кодексі щодо застосування спрощеної системи оподаткування, наголосила на обов’язковій здачі декларацій про майно та доходи.

Тетяна Николайчук – начальник фонду соціального страхування з тимчасової втрати праце­здатності поінформувала про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

Руслана Насадюк – начальник відділу доходів управління Пенсійного Фонду в Надвірнянському районі зупинилась на проблемних питаннях щодо застосування Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Ганна Гутин – начальник відділення ВДФССНВ та ПЗ України розповіла про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

Заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям облцентру зайнятості Ореста Гук відзначила, що тісна співпраця райцентру зайнятості з роботодавцями – запорука ефективної та взаємовигідної діяльності обох сторін, підкреслила, що служба зайнятості має потужний арсенал послуг, які дозволяють активно допомагати роботодавцям в їх роботі та зберігати трудовий потенціал.

Оксана Гладиш – заступник директора райцентру зайнятості висловила щиру подяку роботодавцям та гостям заходу за активну участь у даному «круглому столі».

 Захід відвідала значна кількість роботодавців, які активно задавали питання та отримали вичерпні відповіді, що в майбутньому дозволить ефективніше провадити підприємницьку роботу в рамках чинного законодавства.

Отже, «круглий стіл» виправдав свою мету, адже в дискусіях народжується істина!

Леся СМЕТАНА,

начальник відділу взаємодії з роботодавцями Надвірнянського райцентру зайнятості.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/03/rozvytok-partnerskyh-vidnosyn-mizh-predstavnykamy-vlady-ta-robotodavtsyamy-rajonu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/03/DSC05519.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.