- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Спалення сухої трави: більше шкоди, ніж зиску

Posted By Модератор On 30.03.2012 @ 10:55 In Здоров`я,Природа | No Comments

Спалення сухої трави стало для наших громадян настільки звичним, що практично не звертають увагу на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю людей.

При згоранні однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється майже9 кгмікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, важкі метали та низка канцерогенних сполук. Із димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для нашого організму речовин. Додаткова проблема у тому, що із сухою травою, як правило, горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери.

Дуже часто такі дії призводять до великомаш­табних пожеж. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати його на відкритих територіях дуже важко.

Особливо небезпечним є спалювання сухотрав`я на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів. У населених пунктах таке «господарювання» теж ні до чого доброго не призводить: спалення сухої трави, листя чи бадилля на присадибних ділянках переростає у неконтрольоване горіння, часто загрожує знищенням будівель та споруд житлового сектора. Погіршена видимість на автодорогах через дим спричинює ДТП.

Спалення сухої трави заборонено на законодавчому рівні.

Шановні жителі краю! Не спалюйте сухої трави та сміття, не завдавайте непоправної шкоди ані собі, ані оточуючим!

Ігор ПАНЬКОВ,

начальник Надвірнянського райвідділу Держтехногенбезпеки.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/03/spalennya-suhoji-travy-bilshe-shkody-nizh-zysku/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.