- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У Надвірній буде свій плавальний басейн?

Posted By Модератор On 30.03.2012 @ 11:54 In Влада,Здоров`я | No Comments

Щороку з приходом літньої пори на водоймах області гинуть діти. Сумна статистика свідчить – у краю, де вдосталь рік та озер, маленькі громадяни України не вміють плавати.

Наше покоління добре пам’ятає уроки фізкультури в школі з обов’язковими годинами плавання. Та сьогодні місця, де можна б позайматись плаванням — фактично відсутні.

 У басейні «Нептун» ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття», до моменту його приватизації, виховувалось багато спорт­сменів, у т. ч. й кандидатів та майстрів спорту. Сьогодні 50-метровий басейн підтримувати у робочому стані дійсно затратно, адже об’єм води є дуже великим. «Нептун» є технологічною спорудою у комплексі нафтопереробного підприємства, виконуючи роль протипожежного резервуару.

[1]

Михайло Вишиванюк і Юрій Дерев`янко біля місця майбутнього басейну

[2]

  [3]

[4]

Так виглядатиме споруда басейну (за проектом)

Оскільки, відновлення роботи басейну «Нептун» після приватизації НПЗ не є можливим, депутат обласної ради Юрій Дерев’янко («Фронт Змін») поставив за мету побудувати в Надвірній плавальний басейн.

На початку 2011 року відділ освіти РДА ініціював будівництво спортивного залу ангарного типу для школярів Надвірнянщини. Це місце неподалік від фізико-математичного ліцею, який взагалі не має спортивної зали. Діти, які навчаються у ньому, не мають де займатися фізкультурою. Поблизу також Надвірнянські ЗОШ І-ІІІ ст. №1 та №2, райцентр дитячої творчості, художня школа, міжшкільний навчально-виробничий комбінат та дитсадок. Тобто, розташування спортзалу дозволяє прибудувати до нього 25-метровий басейн.

З’ясувалось, що ця земельна ділянка перебуває в довгостроковій оренді у дворазового олімпійського чемпіона Романа Гонтюка. Юрій Дерев’янко розповів відомому спортсменові-борцеві про свої плани. Заради того, щоб у місті збудували такий комплекс, Роман Гонтюк на 5-й сесії Надвірнянської міської ради 14 січня 2011 року погодився поступитись ділянкою на користь відділу освіти РДА.

Депутатові обласної ради Юрію Дерев’янку вдалось переконати місцеву владу та колег-депутатів закласти у районному бюджеті 2011 року хоча б мінімальну суму на розробку проектно-кошторисної документації на спорудження басейну. Ідею підтримали та виділили 5 тис. грн.

Необхідні топографо-геодезичні роботи Юрій Дерев’янко профінансував особисто, адже на це коштів у районному бюджеті не передбачили. Таким чином, оголосили попередній конкурс проектів, в якому переміг Вадим Куліш, пропозиція якого з точки зору інженерного рішення та фінансової складової – найкраща. Проектно-кошторисна вартість басейну складає 14,187 млн. грн. Аби прискорити процес підготовки спорудження басейну Юрій Дерев’янко частково профінансував початок проектних робіт. Зараз цю документацію передали для комплексної державної експертизи.

Голова ОДА Михайло Вишиванюк, ознайомившись 22 березня ц. р. із проектом плавального басейну на місці, зазначив: – Басейн повинен працювати. Це питання вже поставлене на розгляд. Ініціатором тут виступив депутат обласної ради Юрій Дерев’янко. Місто Надвірна може достойно бачити свій плавальний басейн, я не кажу, що вже завтра, але я буду думати, як цю обіцянку виконати. Важливим на даний момент є ознайомлення з документацією. А взагалі майже 14 тисяч учнів Надвірнянщини потребують навчання з плавання і тому басейн у Надвірній буде корисною справою, – резюмував голова ОДА.

Ганна КАЗЮК.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/03/u-nadvirnij-bude-svij-plavalnyj-basejn/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/03/IMG_1804.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/03/IMG_1613.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/03/IMG_1615.jpg

[4] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/03/IMG_1617.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.