- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Від фіскальної функції – до консультації

Posted By Модератор On 23.03.2012 @ 12:20 In Влада,Економіка | No Comments

Новопризначений начальник Державної податкової інспекції у Надвірнянському районі, радник податкової служби 1-го рангу Василь Петрович Гнатюк цього тижня дав свою першу прес-конференцію для ТРК «Надвірна» і редакції «Народної Волі».

[1]Він, зокрема, відзначив, що з початку року податкова служба району майже наполовину зменшила кількість перевірок. Таким чином зараз взято курс на поступовий перехід від фіскальної функції податківців до надання ними консультацій платникам податків. Кількість запланованих та проведених документальних перевірок платників податків порівняно з минулим роком зменшено із 5 до 3. Це не вплинуло на їх ефективність. За результатами проведених перевірок протягом січня-лютого 2012 року до бюджетів усіх рівнів донараховано 151 тис. грн. податків. Із донарахованих сум протягом двох місяців ц. р. до бюджету надійшо 4130 тис. грн., із них 3982 тис. грн. – кошти, донараховані торік. Крім того, за наслідками проведених документальних перевірок зменшено збитковість підприємств на 60 тис. грн., а також від`ємне значення по ПДВ у сумі 2 тис. грн.

Одночасно з проведенням перевірок щодо дотримання порядку здійснення розрахунків в іноземній валюті перевіряють норми дотримання вимог податкового законодавства у зовнішньо-економічній діяльності. Проведеними перевірками за січень-лютий 2012 р. за порушення термінів здійснення зовнішньоекономічних операцій нараховано пені 11,5 тис. грн., яка повністю надійшла до бюджету.

 Такий показник сформовано за рахунок зміни підходів до відбору підприємств для проведення контрольно-перевірочної роботи. Податківці системно відбирають лиш ті суб`єкти господарської діяльності, які належать до категорії ризикових і формують схемний податковий кредит.

Щодо перевірок малого бізнесу, то протягом першого та другого кварталів ц. р. Державна податкова служба України запровадила мораторій на їх перевірку. Фактично перевірено лише тих платників податків, щодо яких отримано інформацію з інших джерел про факти порушення діяльності готівкового обігу та ліцензування. Протягом січня-лютого 2012 року надійшло 2 письмових звернення від громадян про порушення підприємцями діяльності. Результатами перевірки факти, викладені у зверненнях, підтвердились. До підприємців застосовано 10,2 тис. грн. штрафних санкцій, які сплачено до бюджету.

Не залишаються без уваги суб’єкти господарювання, які виплачують заробітну плату та інші доходи з порушенням податкового та іншого законодавства, використовують працю неоформлених найманих працівників. Протягом січня-лютого 2011 р. виявлено 2 такі випадки. У результаті чого донараховано податку з доходів фізичних осіб 15,2 тис. грн. Спільними перевірками з працівниками управління праці та соціального захисту населення РДА, управління Пенсійного фонду обстежено 28 фізичних осіб-підприємців, у яких виявлено 14 неоформлених найманих працівники.

Статтею 67 Конституції України сплату податків визначено громадянським обов’язком перед державою та суспільством. Зараз триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2011 р., наголосив Василь Гнатюк. Уже подано понад 350 декларацій. Тому звертаємось до краян і запрошуємо їх прийти і задекларувати свої доходи та сплатити задекларований податок. Податкову декларацію можуть подати ті громадяни, які мають право на податкову знижку. Податкова інспекція працює щоденно із продовженим робочим днем до 20-ї год., у вихідні та святкові дні – із 9-ї до 13-ї год Декларацію необхідно подати до 1 травня ц. р.

Інформацію про порядок декларування можна отримати в податковій інспекції, на веб-сайті ДПС України та веб-сайті ДПС в області.

Наш. кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/03/vid-fiskalnoji-funktsiji-do-konsultatsiji/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/03/IMG_0065.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.