- Народна Воля - http://volya.if.ua -

З новим головою до нових перемог

Posted By Модератор On 02.03.2012 @ 12:29 In Новини,Спорт | No Comments

На позачерговій звітно-виборній конференції Надвірнянської районної федерації футболу (НРФФ) обрали нового її голову Тараса Максимовича Пушкаря.

[1]Він із 1978-го року фінансово допомагає командам Камінної. У президію зібрання ввійшли: перший заступник голови РДА Степан Іроденко, начальник відділу організаційного забезпечення, депутат районної ради Іван Забронський, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Тарас Вінтоняк, заступники голови обласної федерації футболу Василь Сікора та Ігор Шулятитський (головний тренер надвірнянського футбольного клубу «Бескид»), голова районної ради ФСТ «Колос» Василь Масевич і депутат райради Петро Самборський. Перед цим делегати заслухали звіт директора фізичного центру «Спорт для всіх» Василя Завадського (за попереднього керівництва НРФФ – перший заступник).

Серед здобутків за чотири роки роботи федерації під керівництвом Ігоря Писклинця, – започаткування змагань із нагоди знаменних дат Української держави і видатних жителів Надвірнянщини. У тісній співпраці із районною радою фізкультурно-спортивного товариства «Колос» (гол. Василь Масевич), відділом у справах сім’ї, молоді та спорту РДА (нач. Тарас Вінтоняк), асоціацією міні-футболу (гол. Віктор Татаренко), фізичним центром «Спорт для всіх» (дир. Василь Завадський), проводять велику кількість турнірів із футболу. Зокрема, змагання «Пролісок», турнір ветеранів, присвячений Дню Незалежності України. Серед дитячих команд розігрують головні призи у кубках «Святого Миколая», «Діда Мороза», «До дня святого Валентина», вшановують пам’ять Богдана Гелевича і Василя Чіха, змагаються у відкритій першості Надвірної із міні-футболу. Активно розвивається і жіночий футбол на наших теренах, учасник і призер багатьох змагань ЖФК «Надвірняночка» (тренер Богдан Пинчук).

[2]

Президія звітно-виборної конференції районної федерації футболу

У роботі федерації основне завдання – проведення на належному рівні чемпіонату і кубка району із футболу, у першій лізі змагається 12 колективів, у другій – 13. За час роботи долучилися до змагань команди Пасічної, Стримби, у попередньому році перший сезон відіграла Зелена. Хотілося, щоб до футбольного життя повернулося і Заріччя, яке має славні спортивні традиції. Проблемними питаннями є і якість арбітражу, і кількість футбольних суддів, поведінка гравців і вболівальників під час матчів. Тарас Пушкар висловив вдячність футболістам, суддям, президентам районної федерації футболу і всім небайдужим до його розвитку на наших теренах.

Щодо новообраного голови, основні напрямки його роботи є такі: кардинальна зміна принципів роботи НРФФ, організація роботи комісій із залученням до них небайдужих до розвитку спорту людей, відновлення змагань «Пролісок» із великого футболу і на призи «Шкіряного м’яча», проведення кубка району серед юнаків і районної першості серед ветеранів, плідна співпраця із відділом сім`ї, молоді та спорту РДА та Івано-Франківською федерацією футболу для забезпечення кращого фінансування змагань і покращення стадіонів, впорядкування сплати індивідуальних і колективних членських внесків.

Першим заступником голови НРФФ став Михайло Рубінський, секретарем – Василь Томин. У виконком федерації увійшли Володимир Клим`юк, Василь Дячук, Ярослав Зварич, Ярослав Ковальчук, Василь Половко, Роман Писклинець. Сформували і комітети: контрольно-дисциплінарний – Михайло Волярчук, Василь Павлюк, Василь Головінський, Богдан Пинчук, Олександр Тищенко. В апеляційному – Тарас Вінтоняк, Тарас Олендій і Дмитро Буняк, у комітеті арбітрів – Василь Струк, Мирон Ерстенюк, Ярослав Кепещук, у ревізійній – Василь Гараздюк, Василь Гуменюк і Василина Козьмин.

Делегати конференції про своє бачення змін  висловилися так:

Ланчинський селищний голова Михайло Іванюк:

– У нас виникають проблеми із довезенням футболістів. Розділіть район на чотири зони, щоб ми грали із Саджавкою, Верхнім Майданом, Красною, Добротовом, а не їхали у Пнів. Відповідно, переможці зональних змагань розігрували би перемогу у фінальній стадії. Співпрацю із правоохоронцями треба покращувати, бо ніде на матчах немає дільничного інспектора. А голова не може все проконтролювати, бо хтось випив, кричить і для цього потрібна «людина у кашкеті». Забудьмо про легіонерів. У районному чемпіонаті повинні дбати про професійне зростання власної молоді. Необхідно залучити до змагань і гравців, котрі живуть у населених пунктах, які не мають власних команд. Робіть щось із суддівством, бо в нас воно на низькому рівні. Але пам’ятайте, коли футбол – це свято у селі, селищі, місті і для його популяризації закладемо кошти у селищному й сільському бюджеті і залучимо спонсорів.

Переріслянський сільський голова Василь Непеляк:

– Сподіваюся, що цього року статут НРФФ переглянуть у присутності сільських і селищних голів, бо саме ми є частиною цього спорту. Висловлену думку про кущову систему змагань я підтримую. Наступають вихідні, то із села хоч виїжджай: у того автобус поломлений, той не хоче їхати, а команду треба везти. Хотілося, щоб між федерацією, сільськими і селищними головами завжди існувало порозуміння, бо саме від нас залежить розвиток цього виду спорту.

Мирон Ерстенюк, делегат із Фитькова:

– Ніби у нас все добре, ми створили федерацію, обрали виконком. Та ми допустили одну помилку, віддавши фінанси усього району в руки однієї людини. І ми всі винні у тій ситуації, яка склалася минулого року (друге коло районного чемпіонату і нагородження футболістів були під загрозою зриву). Забагато мав повноважень і виконком, котрий сам вирішував якій команді грати, а якій – ні. Дякую футболістам, котрі пройшли спортивні школи, а сьогодні повернулися тренувати молодь у своїх селах і селищах. На мою думку, необхідно проводити Кубок району серед юнаків й організувати чемпіонат для ветеранів. Коли ж діти побачать, як грають у футбол, умовно кажучи їхні дідусі, це й їх підштовхуватиме до нових спортивних звершень. Щодо суддівства – зверніться за допомогою до колишніх гравців команд Надвірнянщини. Керівниками НРФФ мають стати професійні футболісти. На жаль, за останній рік роботи ви (тобто, попередні керівники федерації) собі заробили незадовільну оцінку за всі чотири роки роботи.

Зеленський сільський голова Віталій Хопта:

– Футбольним арбітрам за їхнє терпіння і зваженість потрібно ставити пам’ятник. У районному чемпіонаті юнаки, яким по 14-15 років, «поливають» нецензурними словами суддів, котрі годяться їм у батьки. У нас немає жорсткого покарання за показані карточки. Суддя витягнув «жовту» і на полі розпочинається бійка. Моє бачення вирішення цієї проблеми – залучення до суддівства футбольних арбітрів з інших районів Івано-Фран­ківщини.

Василь ІВАСЮК «Народна Воля»

(текст і світлини)


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/03/z-novym-holovoyu-do-novyh-peremoh/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/03/P1010010.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/03/P1010007.jpg

[3] [Показати як слайдшоу]: http://volya.if.ua/2012/03/z-novym-holovoyu-do-novyh-peremoh/nggallery/slideshow

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.