- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Більше півстоліття – на ниві культури

Posted By Модератор On 18.05.2012 @ 11:25 In Духовність,Культура | No Comments

У кожного своя доля і свій шлях широкий. Широкий шлях за свої прожиті роки пройшла прекрасна, талановита працівниця культури Марія Ковальчук. Культура – світло життя, яке просвічує знання кожної дитини, збагачує і дає велике духовне задоволення старшому поколінню. Цього вона домоглася за своє життя як на ниві культури, так і на союзянській ниві.

[1]Народилася наша славна Марічка в 1941 р. у с. Хохонів Галицького району. Навчалася у Снятинському культосвітньому училищі та Київському інституті культури. Свою діяльність розпочала у Надвірнянській 8-річній школі піонервожатою, а продовжила – методистом Надвірнянського районного будинку культури. Із 1970-го очолила колектив Палацу культури Надвірнянського лісокомбінату. Робота тут принесла Марії Ковальчук неабиякий успіх – за 5-7 місяців почали функціонувати майже всі гуртки: хоровий, танцювальний, оркестр, художнього слова, клуб сім`ї, дитячої творчості, в яких брали участь учні Стримбівської восьмирічної школи. Майже з усіх 17 цехів, що діяли на території лісокомбінату, окремих робітників, інженерно-технічних працівників залучили до художньої самодіяльності. Усі роки учасники художньої самодіяльності Палацу культури брали участь у фестивалях працівників лісової та деревообробної промисловості нашої області, займали призові місця.

У роки Незалежності України Марія Ковальчук – завідувач відділу культури РДА. Із 1995 р. – співголова районної філії «Союзу Українок».

Ця талановита жінка походить із тих паростків працівників культури і «Союзу Українок», які за роки Незалежності першими зійшли на наших теренах як патріоти своєї пісні, козацької музики й української мови. У цій милій, дивовижній жінці воєдино поєдналася щира душа, хоробре серце, відданість національній ідеї, товариська щирість і відвертість, доброзичливість – одним словом, Українка.

Здоров`я Вам, радості, втіхи і достатку на Вашій життєвій ниві. З роси Вам, з води, з чистої джерельної криниці напитися тої ідейної наснаги до праці, до єдності, до миру, злагоди і спокою на нашій священній українській землі.

З великою шаною і повагою та з нагоди професійного свята

Дарія ІРОДЕНКО,

ветеран Надвірнянського «Союзу Українок».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/05/bilshe-pivstolittya-na-nyvi-kultury/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/05/P1010240.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.