- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Розвиток освіти – із врахуванням фінансових реалій

Posted By Модератор On 18.05.2012 @ 12:33 In Влада | No Comments

Плідно і як завжди зосереджено та оперативно 15 травня ц. р. працювала постійна комісія районної ради з питань освіти, культури, засобів масової інформації, молодіжної політики, туризму і спорту, очолювана Миколою Андрейчуком з участю заступника голови районної ради Івана Степника.

Першочергово інформував своїх колег-депутатів начальник відділу освіти РДА Михайло Винник про хід виконання Програми розвитку освіти Надвірнянщини на 2009-2015 роки, затвердженої рішенням районної ради 28 листопада 2008 р. Вона базується на сучасних теоретичних положеннях та концепціях педагогіки із визнанням ролі особистості та забезпечення її освітніх потреб.

Програма складається із 10 підпрограм. Керівник районної освітньої галузі охарактеризував, як виконують кожну із них. Відрадно, що у програмі розвитку дошкільної освіти позитивна динаміка збільшення дошкільних груп та дітей у них. Проте, мережа цих закладів ще не повністю задовільняє потреби жителів району. Нині 62% дітей від 3 до 6 років здобувають освіту у ДНЗ. Потенціал є у Пнів`ї, Лісній Тарновиці, Білих Ославах (будівництво ДНЗ) та у відкритті нових груп у Гаврилівці, Лоєвій, Ланчині, Делятинському НВК, Надвірнянському «Вогнику». Окрім цього, депутатів цікавили басейни для дітей у Делятині та Надвірнянській «Квітці Карпат».

Не менш жваво обговорювали виконання підпрограми «Шкільний автобус». Адже через погані дороги не підвозять дітей із присілка Лази до Краснянської ЗОШ І-ІІІ ст. та із присілка Климпуші до Бистрицької школи.

Усе більшої актуальності набуває підпрограма «Тепло – дітям», зокрема, придбання опалювальних котлів або заміна енергоємних на енерго­зберігаючі, твердопаливні.

Надали уваги й іншим підпрограмам: «Вчитель», «Обдаровані діти», стосовно розвитку загальної середньої освіти, позашкільних навчальних закладів, бібліотек.

Значне місце у Програмі виділено проблемі інформатизації та комп`ютеризації навчальних закладів, розширення мережі класів, під`єднаних до глобальної мережі Інтернет, впровадження комп`ютерно-орієнтованих технологій у життя.

Тому депутати пропонують під час перегляду районного бюджету передбачити кошти для закупівлі комп`ютерів для початкових шкіл району у зв`язку із введенням предмету «Сходинки інформатики».

Комісія взяла до уваги інформацію про реалізацію освітньої Програми у межах реального фінансування, а також підтримала порядок денний сесії.

Орися СПІВАК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/05/rozvytok-osvity-iz-vrahuvannyam-finansovyh-realij/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.