- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Удосконалення та підвищення ефективності надання соціальних послуг

Posted By Модератор On 11.05.2012 @ 10:46 In Влада,Духовність,Економіка | No Comments

Першим кроком до вдосконалення системи надання соціальних послуг стало впровадження єдиної заяви громадян, які зверталися за призначенням житлових субсидій та державних допомог. Наказом Міністерства соціальної політики України № 96 від 22 лютого 2012 р. прийнято нову форму заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій, субсидій та пільг. Згідно із цим наказом із 1 травня ц. р. громадяни звертаються за єдиною заявою за призначенням державних допомог і компенсацій, житлових субсидій і пільг. У сільських та селищних радах прийматимуть документи для призначення усіх видів соціальних допомог, субсидій та пільг уповноважені особи сільських і селищних рад.

В управлінні праці та соціального захисту населення РДА запроваджено прийом громадян за принципом «єдиного вікна». На першому поверсі в інформатора можна отримати консультацію з питань соціальної підтримки, на третьому – облаштовані сектор очікування та заповнення заяв і сектор прийняття заяв та документів.

Для оптимізації процесу спеціалісти приймають документи та надають консультації щоденно (крім вихідних) із 8-ї до 17-ї год. без перерви на обід. Приймають громадян у зручний для відвідувачів час, як згідно із попереднім записом на прийом, так і при безпосередньому зверненні, що дало змогу позбавитись черг.

Оксана ГАВРИЩУК,

начальник відділу прийому громадян щодо надання соціальних допомог і компенсацій управління праці та соціального захисту населення РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/05/udoskonalennya-ta-pidvyschennya-efektyvnosti-nadannya-sotsialnyh-posluh/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.