- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Висока, духовна і вічна

Posted By Модератор On 08.05.2012 @ 13:29 In Духовність | No Comments

Про таку поезію йшлося на презентації нових поетичних збірок літстудійців «Бистріні» Мирослави Гордєєвої-Мельник «Народження Фенікса» та Михайла Михальчука «Пояс Оріона», які вийшли друком у грудні минулого року завдяки районній програмі з підтримки україномовного книговидання та книгорозповсюдження.

У приміщенні міської бібліотеки для юнацтва зібрались прихильники творчості місцевих поетів, бібліотекарі, літстудійці. Керівник літературної студії «Бистрінь», член НСПУ Нестор Чир представив авторів та їх творчість. Відзначив, зокрема, художнє, літературне зростання творчості Мирослави: її поезії – як сповідь, у них вільний лет думки, наповненої внутрішньою енергетикою. А нова збірка Михайла Михальчука – нове сходження на вершину болю: за свій край, його природу, екологію, бо автор – справжній син Карпат.

[1]

Михайло Михальчук і Мирослава Гордєєва-Мельник на презентації своїх книг у Надвірній

Мирослава Гордєєва та Михайло Михальчук подякували владі, керівнику літстудії за те, що їх поетичні збірки побачили світ, читали свої поезії, а також бібліотекарі Л. Усин, Г. Дем`янчук, Р. Грушецька. Із народженням книг авторів вітали колеги по перу Г. Христан,  Я. Гайдаш, Р. Киселюк, Р. Флис, О. Букатюк. У презентації взяла участь  заступник голови РДА Богдана Ковалюк. Вона привітала авторів, відзначила, що поезія – це здатність перекласти на листок кардіограму серця, всі емоції, поезія вчить любити світ просто так.

Свято прикрасив виступ вокального ансамблю Надвірнянської дитячої музичної школи під орудою Олени Сільчук.

Мирослава Гордєєва-Мельник процитувала фразу Пауло Коельо:  «Коли людина робить щось потрібне, весь Всесвіт поспішає їй назустріч». Літстудійці «Бистріні» творять високе, духовне, вічне – поезію, і зірки їм у цьому сприяють. То ж нехай пояс Оріона оперізує їх, як українське перевесло, на добрі справи, натхненну творчість.

Марта КУШНЕРЧУК,

директор централізованої бібліотечної системи.

Світлина Івана ГРИДЖУКА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/05/vysoka-duhovna-i-vichna/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/05/IMG_0176.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.