- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Головне для них – наша турбота й увага

Posted By Модератор On 08.06.2012 @ 11:35 In Влада,Духовність | No Comments

Минулого тижня у районному будинку культури пройшов фестиваль для дітей із обмеженими фізичними можливостями. Сьогодні ці діти, котрі зростають незважаючи ні на що, улаштували справжню феєрію своїми віршами, піснями і художніми виробами. Кожен виступ проймав присутніх до глибини душі. У той день ніхто не міг стримати сльози.

[1]

Вони сприймають життя таким, яким воно є

Ініціатор цього фестивалю, заступник голови РДА із гуманітарних питань Богдана Ковалюк подякувала усім, хто завітав на перший фестиваль для дітей із особливими потребами «Ти не один». «Незважаючи на фізичні відхилення ви маєте безліч талантів. Сьогодні усі мають побачити Ваш внутрішній світ і в якому живе Бог, котрий допомагає вам жити. У Надвірнянському районі це не перший подібний захід, торік у нас пройшла акція «Подаруй дитині майбутнє». «У подальшому, – зазначає Богдана Ковалюк, – плануємо проведення другої акції «Подаруй дитині майбутнє», для якої ми уже відбираємо дітей, яким необхідне хірургічне втручання. Ще одну акцію спрямуємо на одиноких людей, яких ми підтримаємо матеріально і морально. А вже восени пройде великий фестиваль «Меценат року».

– Про сьогоднішнє свято не можна говорити без хвилювання, – мовить голова РДА Володимир Калічко. Не так важлива матеріальна допомога, як намагання компенсувати фізичні втрати теплом людських сердець і увагою. Люди мають бути потрібними, відчувати себе повноцінним учасником цього суспільства. Ми повинні спільно допомагати цим діточкам. Голова районної ради Василь Попович, у своєму виступі акцентував на тому, що люди із певними фізичними вадами можуть нас чомусь навчити. «Ці люди є сильні духом. У нашому районі активно працюють і творять депутат обласної ради чотирьох демскликань, керівник літстудії «Бистрінь» Нестор Чир і депутат районної ради Ігор Кипещук. Особлива подяка батькам, бо вони несуть на плечах важку ношу». Голова Надвірнянської міської ради Зіновій Андрійович зазначив, що ми повинні допомагати одне-одному і привітав із Міжнародним днем захисту дітей.

[2]

Співає Валентин Фенюк…

[3]

…Віра Олейнікова…

[4]

…Сніжана Дідик…

[5]

…Андрій Петруняк з батьком

На сцену РБК, виходили діти, котрі, незважаючи на страшний діагноз лікарів, живуть і працюють. Відкрила свято своїми піснями Віра Олейнікова, її почин продовжив Любомир Білоус, Андрій Петруняк, Любомир Білоус, Сніжана Дідик, Анастасія Грицюк, Юлія Шевчук, Олена Дубіщак, Михайло Вацик, Катерина Дмитрук, Олег Загрійчук, Юліана Дякур, Валентин Фенюк, Віталій Хомин і Христина Яремчук. Вони приїхали із різних куточків Надвірнянського району, щоб показати свої таланти, і кожен із них отримав грамоту. Усі виступи супроводжувалися хвилею оплесків, бо усі розуміли, що в це кількахвилинне дійство вкладено неймовірну кількість сил і зусиль. Продемонстрували високий рівень виконавської майстерності гостя зі Львова Світлана Шатковська, і неймовірні танці на візках від Надії Тимур, Надії Стефурак і Віталія Панкова.

Сім’ям, які виховують дітей з особливими потребами, голови районної ради Василь Попович, РДА Володимир Калічко і Надвірнянської міської ради Зіновій Андрійович вручили невелику грошову допомогу, а присутні у залі – солодощі. Над втіленням цього заходу спільно працювали міська рада, відділи освіти, сім’ї, молоді та спорту РДА, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, служба у справах дітей, районний центр дитячо-юнацької творчості. Ми не повинні забувати про цих дітей і намагатися завжди їм допомагати. Наступні заходи втіляться у життя завдяки громаді, котра, віримо, проявить своє співчуття до дітей такої категорії.

Василь ІВАСЮК «Народна Воля» (текст і світлини)


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/06/holovne-dlya-nyh-nasha-turbota-j-uvaha/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/06/P1010009.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/06/P1010061.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/06/P1010012.jpg

[4] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/06/P1010015.jpg

[5] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2012/06/P1010019.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.