- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Михайло Вишиванюк: Зростання соціальних видатків залежить від розвитку економіки

Posted By Модератор On 01.06.2012 @ 11:13 In Влада,Економіка | No Comments

Із 12-ти соціальних ініціатив, започаткованих Президентом України Віктором Януковичем, 10 уже втілені у життя. На цьому акцентував увагу голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк упродовж засідання колегії ОДА 28 травня ц. р., інформуючи її учасників, яке відбулося у форматі спільного засідання з керівниками силових структур області, про завдання, визначені Главою держави на засіданні Ради регіонів 24 травня ц. р.

Зазначалося, зокрема, що на законодавчому рівні передбачено 20 рівнів стимулювання роботодавців для праце­влаштування ними соціально вразливих верств населення, молоді та людей віком понад 50 років.

Із 1 травня підвищено пенсії для 12,9 млн. українських пенсіонерів. «Середня пенсія зросла на 120 гривень і складає 1399 гривень. Чисельність пенсіонерів, виплати в яких менше 1 тис. грн., зменшилася – із 7 млн. 616 тис. осіб за станом на 1 січня – до 3 млн. 701 тис. осіб у травні цього року», – наголосив Михайло Вишиванюк, додавши, що збільшено рівень пенсійних виплат для членів сімей інвалідів війни, учасників війни,чорнобильців, військовослужбовців. За словами голови облдержадміністрації, вперше в Україні запроваджено соціально справедливий рівень щомісячних страхових виплат шахтарям-інвалідам та іншим потерпілим на виробництві, а також членам їхніх родин.

Надзвичайно важливо, як прозвучало на колегії, що майже 236 тисяч дітей із малозабезпечених сімей, починаючи з липня, щомісячно отримуватимуть додатково у середньому по 275 грн. Запроваджено підтримку родин‚ у яких виховують дітей‚ хворих на ДЦП. Для цього на державному рівні планують використання 44,8 млн. грн. коштів окремої бюджетної програми. У 10 разів підвищиться рівень допомоги тим, котрі доглядають за хворими з психічними розладами.

За січень-квітень поточного року, наголошувалося на колегії, в Україні усиновлено 900 дітей, 554 дитини влаштовано у дитячі будинки сімейного типу, 3044 дитини передано під опіку. 77% від усіх сиріт у нашій державі нині охоплено сімейними формами виховання.

«Уперше за роки незалежності в Україні враховані необхідні видатки для забезпечення кожного інваліда протезами та колісними кріслами. Їх отримають 283 тис. інвалідів, що забезпечить їм повноцінніше життя», – сказав Михайло Вишиванюк.

На колегії повідомляли, що з червня в Україні почне діяти інститут соціальних працівників. Будуть працевлаштовані 12 тисяч фахівців соціальної сфери, які «своєчасно виявлятимуть проблеми у сім’ях, соціальний їх супровід, сприятимуть працевлаштуванню, своєчасному одержанню державних соціальних допомог». «Мова про те, що до великої армії працівників соціального захисту, а в області їх є 126, додається ще 286 працівників, – пояснив голова ОДА. – Це означає, що кожна людина, яка потребує соціальної допомоги, повинна бути на контролі. І не люди повинні йти й оббивати пороги до влади, просити допомоги і підтримки, а влада повинна йти до людей і своєчасно надавати практичну допомогу. Це завдання із завдань усіх органів влади».

На Прикарпатті завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента України за станом на 1 травня надали 434,2 млн. грн. державних допомог 104 тис. 200 сім`ям (23% від загальної кількості родин в області). Профінансовано 101 млн. грн. субсидій. 373 тис. прикарпатських пенсіонерів отримали підвищені пенсії, витрати на їх виплату зросли на понад 40 млн. грн. Збільшено на 25% зарплати вчителів, лікарів, працівників культури.

«І це лише початок, – переконаний Михайло Вишиванюк. – Адже зростання соціальних видатків залежить від розвитку економіки. Буде зростати економіка – зростатимуть соціальні виплати».

Прес-служба голови ОДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/06/myhajlo-vyshyvanyuk-zrostannya-sotsialnyh-vydatkiv-zalezhyt-vid-rozvytku-ekonomiky/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.