- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Платники єдиного податку у податковій декларації відображають авансові внески

Posted By Модератор On 22.06.2012 @ 10:56 In Економіка | No Comments

Відповідно до Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року  № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники єдиного податку першої групи раз на рік подають до органу державної податкової служби податкову декларацію платника єдиного податку протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем  звітного (податкового) року. Такі платники в податковій декларації відображають обсяг отриманого доходу, щомісячні авансові внески, визначені п.295.1 ст.295 ПКУ.

Така податкова декларація подається, якщо платник єдиного податку не допустив протягом року перевищення обсягу доходу, визначеного у п.291.4 ст.291 ПКУ, та/або самостійно нe перейшов на сплату єдиного податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку другої або третьої групи.

Платники єдиного податку другої групи подають до органу державної податкової служби податкову декларацію платника єдиного податку  щокварталу  протягом  40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Платники єдиного податку другої групи у податковій декларації окремо відображають:

1) щомісячні авансові внески, визначені п.295.1 ст.295 ПКУ;

2) обсяг доходу, оподаткований за кожною з обраних ними ставок єдиного податку;

3) обсяг доходу, оподаткований за ставкою 15 відсотків (у разі перевищення обсягу доходу) (пп.296.5.2 п.296.5 ст.296 ПКУ).

Нарахування авансових внесків для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку першої і другої груп здійснюють органи державної податкової служби на підставі заяви такого платника єдиного податку щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності (п.295.2 ст.295 ПКУ).

Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Такі платники єдиного податку можуть сплатити єдиний податок авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року (п.295.1 ст.295 ПКУ).

Отже, фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку в податковій декларації платника єдиного податку відображають нараховані до сплати щомісячні авансові внески, незалежно від здійснення ними фактичної сплати єдиного податку у вигляді авансового внеску за податковий (звітний) період.

 4 липня – семінар

4 липня Територіальне відділення АППУ в Івано-Франківській області спільно з ДПІ у Надвірнянському районі проводять семінар на тему: «Способи і форми захисту законних інтересів платників податків».

Початок об 11-й год. в Актовому залі ДПІ у Надвірнянському районі.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у Надвірнянському районі.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2012/06/platnyky-jedynoho-podatku-u-podatkovij-deklaratsiji-vidobrazhayut-avansovi-vnesky/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.